Good old times

Nu kommer det utlovade inlägget om min gamla vita ponnyprins Silver, eller Carnival Steel som han egentligen heter. Silver är en maxad D-ponny född 1990, och blir alltså 21 iår! Men han är fräschare än nånsin och verkar bara bli piggare och piggare för varje dag som går!

Jag köpte honom 2005 tror jag det var, då var han helt inriktad på dressyr och hade aldrig satt sin fot på en terrängbana. Första året var det bara dressyr som gällde för våran del men så bestämde vi oss för att testa att träna terräng då jag hade en kompis i stallet som hade börjat träna och tyckte det var så kul. Det visade sig vara som gjort för Silver som tyckte att det var superkul! Under 2006 och 2007 tävlade vi fälttävlan upp till Lätt klass (nuvarande P90) och var även med på Lag-SM båda åren. Sista året, 2007 kom vårat lag, Trossnäs FRK, på en 7e plats, precis utanför placering och jag kom på 6e plats individuellt och slog några av ponnyerna som ingick i EM laget det året!








Fälttävlan i Mantorp




DM hemma på Trossnäs










Prisutdelning Lag-SM 2007




Longeringstips

Som jag nämnde lite snabbt förut så har Karat varit lite besvärlig att longera i perioder. Han tappar lätt koncentrationen om han hör nått ljud nånstans som när det kommer en bil på vägen i skogen och det är ofta då det går åt skogen, han tvärvänder och när man sedan ska försöka gå fram till honom och vända rätt honom igen har det hänt att han har gjort utfall emot både mig och mamma och han har även stegrat sig mot mig ett antal gånger.

Detta är ju såklart inte acceptabelt att en häst gör, konsekvenserna kan ju bli katastrofala. Så för att lösa det så fick jag ta hjälp av Gunilla, hon fick helt enkelt gå med lite bakom honom när jag longerade och vifta till lite med spöt när han bröjade dumma sig. Som tur är har Karat alltid haft stor respekt för spöt så det behövdes inte mycket för att han skulle ge sig, och redan efter några gånger blev det mycket bättre. Sedan lärde Gunilla mig att longera på ett bättre sätt också. Innan så har jag alltid stått i princip stilla i mitten av volten och bara hållit i linan (vilket jag tror att det är många som gör? Rätta mig om jag har fel.), men nu försöker jag hela tiden tänka på att gå i en ganska så stor volt själv med lite kortare lina, och alltid vara lite bakom hästen, så att man går mot hästens bakdel lite hela tiden. Detta verkar ju framåtdrivande på hästen och då är det ju såklart lättare att hålla hästen framför sig.

Så om nån har problem med att komma åt hästen i longeringen och svårt att få den att jobba ordentligt, eller har en häst om gör som Karat och tvärvänder lite då och då är detta ett jättebra sätt. Tänk på att ha lite kortare lina, gå med hästen hela tiden och sikta på hästens bakdel, jag upplever att jag får mer aktivitet i Karats bakben då. Sen om man är lite närmre hästen är det ju lätt att vifta till försiktigt med spöt för att få lite extra respons eller om man vill flytta ut bakdelen lite.

Sen vill jag bara tipsa om att bära hjälm även vid longering, jag själv är jättedålig på att ha det, men tänk på att det faktiskt kan hända att det kommer ett bakben i huvudhöjd!


Såhär ser det allt som oftast ut när jag försöker mig på att löslongera min buse till häst.

Snabb update

Kom hem från jobbet för en stund sen, nu ska jag byta om lite snabbt för att åka till stallet. Idag står longering på schemat, något som jag och Karat måste jobba på då han kan vara lite besvärlig ibland! (Som vanligt när det är något som inte Karat har lust med för tillfället...)

Men mer om det senare! Ska göra iordning ett inlägg med lite bilder på min gamla ponny Silver också som ni ska få se ikväll!

Det har hänt en hel del kan man väl säga

Tänkte att jag lägger upp lite bilder på hur Karat såg ut första året jag hade honom, köpte honom på hösten 2007 och såhär såg han ut under våren 2008!







Smal hals, omusklad (särskilt ryggen), stort huvud...han var inte direkt vacker nu när man ser tillbaka på dom här bilderna. Men DÅ tyckte jag att han var världens finaste (inte riktigt...men nästan iallafall!). Under sommaren och halva hösten detta året gav vi upp försöken med att rida honom, varje gång jag satte mig upp och skulle göra något mer krävande än att springa rakt fram i trav utan att ta det minsta i tyglarna började han att sparka mot skänkeln och verkligen visade att han inte tyckte om det. Tillslut bestämde vi oss för att bara låta honom vara ett tag, gå ut och gå med honom (vilket resulterade i att han nästan trampade av mig hälsenan när han blev rädd en gång...) samt longera honom. Senare visade det sig att det var ryggen han hade ont i, och eftersom han har ett jäkla humör så visar han på en gång när nått inte är bra.

Om man jämför med en av bilderna från helgens tävling kan man ju lätt säga att han är som en helt annan häst!


Biffen!


Jag älskar att spendera pengar!

Kom hem från shoppingturen med mamma för ett litet tag sen. Åh, vad jag älskar att shoppa! Tänk om man hade så mycket pengar att man inte behövde tänka på vad man köpte...vad kul jag skulle ha! Haha!

Började på Bordrocks, provade ett par vita Kingsland byxor men dom kändes lite för dyra, riktigt snygga dock! Hittade iallafall en svart väst från Pikeur som dom hade på rea 60%! Så istället för typ 1400 så kostade den 567kr! Riktigt nöjd då jag har kollat på den västen länge men tyckt att den varit för dyr!



Sen åkte vi vidare till Färjestads Rid och Trav, hittade jag dom Pikeurbyxorna jag ville ha, fast dom fanns inte i vitt. Men jag provade ut vilken storlek jag skulle ha och allt så beställde dom ett par sådana vita åt mig! Så dom kommer typ nästa vecka, asnöjd! Dom var typ 500kr billigare än Kingslandbyxorna och det är ju ändå ganska mycket pengar!


Så dessa, fast i vitt och utan texten på sidan (texten är för stor för att få ha på tävling tydligen) ska jag åka och hämta nästa vecka!

Sen bar det av till Granngården, där hittade jag inget speciellt. Köpte en påse med snoddar och en påse banangodis till Karat (han ÄLSKAR banan!). Efter det åkte vi till Hööks, kollade efter träns men hittade inget. Däremot blev det ett skärp med strasstenar på, har ju velat ha ett OS skärp med swarovskikristaller på men dom är ju så dyra! Så tills jag känner att jag har råd med ett sånt får detta från Hööks för 249:- duga! Köpte även en man och svans borste.


Sist åkte vi till Mauds Sadelmakeri i Grums, där hittade jag ett par stigbyglar med några strasstenar på ena sidan. Dock var dom med vita stenar slut så dom skulle ringa när dom får in dom igen. Blev lite impulsiv och köpte ett armband för 229 kr också, bara för att liksom haha! Det blir fint att ha på dressyrtävlingarna framöver!


Så ser det ut, dock inte äkta Swarovski som på bilden.

Jaa, jag var på shoppinghumör idag kan man väl säga! Alltid lika roligt!

Sugna på bilder?

Sitter och för över bilder till den nya datorn, tänkte höra om det är nån som är intresserad av att se lite äldre bilder på Karat? Det har hänt ganska mycket med honom sen jag köpte honom!

Igår var jag förresten inne på mantorpsryttarnas hemsida och kollade resultaten från deras fälttävlan i helgen. Min förra ponny, Carnival Steel, var nämligen där och tävlade! Emma och "Silver", som han kallas, slutade på en fin 3e plats i P90 klassen! (Alltså, 90cm, gamla Lätt klassen) Grattis till dom!

Det kanske också vore nått förresten? Visa lite gamla bilder från tiden med Silver? Får se om jag kanske lägger upp några i eftermiddag!


Shoppingsugen

Imorron ska jag och mamma ta oss en tur till alla hästaffären i och runt om Karlstad, Mauds Sadelmakeri, Bordrocks, Hööks, Färjestads Rid och Trav och kanske Granngården. Är nämnligen på jakt efter ett par nya vita tävlingsridbyxor, helt ifrån Pikeur, bruna stigläder och sadelgjord till hoppsadeln och lite sånt. Nytt hoppträns har jag ju velat ha länge, tycker inte det är ett dugg snyggt att ha ett svart träns till brun sadel...iallafall inte när det är en sån ljust brun färg som på min sadel.

Iallafall, tur jag att fick min lön idag! Och även om jag köpte datorn så har jag ju riktigt mycket pengar kvar! Gött!


Ett par vita sånna här skulle inte sitta fel! Vi får se vad jag kommer hem med imorron!

Tävlingen

Debut i Msv C:1, hade alltså inte några höga förväntningar alls, ville bara komma runt utan några större missar och med en bra känsla. Och wow, vilken känsla! Först och främst vill jag ju bara säga att Karat inte är 100% redo för den klassen än då han fortfarande inte riktigt orkar samla sig så mycket under längre stunder. Men gud vad fin han var ändå! På framridningen var han helt underbar, trampade under sig jättebra med bakbenen och rund och fin i formen. Tyvärr tappade han lite av det när vi kom ut på tävlingsbanan, han blev lite kortare i steget och tappade ryggen lite. Men fortfarande så har han nog aldrig gått så bra på tävling nån gång! Hög och fin i formen var han och tillochmed travökningarna börjar på att komma igång på honom (Han brukar bli väldigt snabb och springig bara annars, nu längde han faktiskt lite, även om det är långt ifrån tillräckligt!). Sen är det ju lite smågrejer vi behöver slipa på, han var t.ex lite för rak i ena slutan, tappar takten lite i den samlade galoppen och så bytte han i ena förvända, samlade honom lite för mycket och han orkade helt enkelt inte, men det är ju sånt som kommer när han blir starkare!

Just bytet i förvända kostade ju massa poäng, fick en 3a där och så är det ju dubbla poäng på den beömningsgruppen så jag förlorade ju 6 poäng bara där (om man räknar på att jag hade fått en 6a annars). Men fick ändå ihop drygt 58% vilket man ju faktiskt får vara riktigt nöjd med! Det är iallafall jag! Direkt när jag kom ut från banan sa jag till mamma att jag struntar i vad jag får för poäng för jag var så jäkla nöjd!





















Aj!

Orkade verkligen inte uppdatera bloggen igår, när jag hade ridit klart skyndade vi oss hem med Karat för att sedan åka tillbaka till Lillerud och kolla på de högre klasserna efteråt. När vi satt i bilen hem sen på eftermiddagen började jag må riktigt riktigt dåligt, hade en fruktansvärd huvudvärk, mådde illa och blev jättetrött bara sådär. Somnade nån timme i soffan medans mamma lagade mat, men efter jag hade ätit fick jag världens magont istället. Resten av eftermiddagen/kvällen låg jag i soffan utan att orka göra nånting mer än att kolla på några avsnitt av How I Met Your Mother. Vid 20.30 gick jag upp och la mig på mitt rum istället för jag orkade inte höra ljudet av TVn, fick nästan panik! Så ont i huvudet hade jag...somnade vid 22 och sov ända tills 10.30 imorse, precis vad jag behövde, men jag har fortfarande ont i huvudet...

Laddar om

Har äntligen landat i soffan efter en lång jobbdag, har även hunnit upp till stallet och tvättat av Karat lite samt knoppat manen och smörjt kandaret. Idag ska jag nog gå och lägga mig tidigt, annars orkar jag nog aldrig gå upp imorron! Startar 8.56! Vilket innebär att vi får åka från stallet vid 6.45 typ. Döda mig nu! Som tur är får jag sovmorgon på tisdag...känns som att det behövs nu!


Snygg nacke han har på denna bilden tycker jag! (Måste säga att jag är väldigt nöjd med
knopparna också)


BILDBOMB































Super start på tävlingssäsongen!


Smakprov!

Första tävlingen för iår kunde nog inte gått så mycket bättre! Kom 5a i LA:3 på 63,??% och 2a (!) i LA:4 på 62,94%, awsome! Så, det var kortversionen för er som inte är så jätteintresserade, bara lite nyfikna :)

Iallafall, vi börjar med första klassen, LA:3. På framridningen var han suuperpigg och det kändes som han skulle sticka iväg så fort jag lättade på tyglarna! Galopperade honom mycket och försökte trötta ut honom lite, men så mycket tröttare blev han då inte...fick iallafall honom till att lugna ner sig lite så att det åtminstone gick att sitta ner i traven på honom. Gunilla och Martina kom när det var 15 min kvar tills jag skulle in på banan så jag fick lite hjälp sista minuterna av Gunilla, och genast blev det mycket bättre! Väl inne på banan fortsatte han att vara pigg och frammåt, han var lite rädd vid transporten där domaren satt och tittade lite på 2 hundar som satt vid sidan av ridbanan men han gjorde ingen stor sak av det utan var bara lite spänd. Men han var hög och fin i formen samt trampade på bra med bakbenen och det är ju huvudsaken just nu. Fick lite missar pga spänningarna, bl.a ett galoppinslag i mellantraven, taktfel i skritten, lite bråk i ihopsamlingen från mellangaloppen osv. Så dryga 63% är jag faktiskt jättenöjd med, att det sen även räckte till en 5e placering är ju bara jättekul!

Till nästa klass, LA:4, blev det lite bråttom med framridningen eftersom det drog ut på tiden med prisutdelningen och sen var det bara 4 innan mig som skulle rida i klassen, men hade nog inte kunnat rida fram mer än jag gjorde heller för han var så trött inne på banan! Mycket mer avslappnad än i första men det kändes att det gick segt för honom. Detta ledde ju till några missar här med, återigen taktmissar i skritten, galoppinslag i mellantraven och ett byte i den förvända galoppen. Men det sistnämnda tar jag på mig, jag svängde alldeles för skarpt så han orkade inte hålla den förvända. Kom ut från banan och sa till mamma att "Jo, men jag är nöjd!" Vi var båda väldigt trötta efteråt. Gav mamma kavajen (det var ju så himla varmt!) och gick in i ridhuset för att trava av medans mamma väntade på protokollet. När jag var klar började jag skritta mot transporten och möter då mamma med ett finurligt leende på läpparna. "Du får sätta på dig kavajen igen" sa hon, jag fattade ingenting, "Du kom 2a!" (Jag var sista startande) jag hade ju aldrig kunnat tänka mig att det skulle räcka till placering med dom missarna jag hade så jag frågade mamma om hon skämtade med mig, men det gjorde hon ju inte! Så glad var det faktiskt längesen jag var som jag var just då! Det är ju ändå bara 3e gången vi startar den klassen.

Så ja, bättre start på tävlingssäsongen hade jag inte kunnat tänka mig tror jag!

Nu ska jag snart ner och äta en efterlängtad middag, pappa har grillat fläskfilé och så ska vi ha strips och kall beasås till, GOTT! När jag ätit klart slänger jag upp en riktig bildbomb från idag!


Tävlingsdags

Ska alldeles strax åka till stallet för att bada Karat och göra iordning alla grejer, starten var flyttad till kl 13 istället så 13.22 eller nått sånt startar jag och Karat första klassen. Känns riktigt bra inför tävlingen faktiskt, är inte ett dugg nervös eller så utan ska åka dit och göra det absolut bästa jag kan och så får vi se hur långt det räcker helt enkelt! Just nu är det inte placeringar som är det viktiga för mig, jag har redan så många rosetter, utan jag vill få till en bra känsla i ridningen och tävla lite mot mig själv, att vara lite bättre för varje gång liksom. Skulle det sen räcka till en placering är det bara en jäkla kul bonus!

Önska mig lycka till nu!

Taggar för imorron!

Kom hem från jobbet för snart en timme sen, har suttit och lärt mig programmen för imorgon fram tills nu. Jag är som vanligt ute i god tid med att lära mig dressyrprogram! Men jag har ju faktiskt ridit dom flera gånger förut så det var mest bara att fräscha upp minnet lite. Känns som att dom sitter iallafall, får kolla lite mer på LA:4an imorron innan start. Ska alltså rida LA:3 och LA:4 imorron, första klassen startar kl 14 och jag är väl 4 eller 5e startande i den, sen är jag på slutet i andra klassen. Har inte kommit några starttider, men jag vet inte om dom kommer ha den imorron heller så. Ska även dit på måndag och rida en LA:4 och Msv C:1 (debut!), tävlingen är ju även på söndag men då jobbar både jag och mamma så vi får hoppa över en dag där.

Nu ska jag ladda upp för imorron med chips, dipp och en film!

Jobb, jobb, jobb

Orkade aldrig skriva nått när jag kom hem från jobbet kl 22.45 igår, och nu är det dags att åka dit snart igen...Idag jobbar jag som tur är bara 14-19.30 iallafall!

Har varit i stallet och trimmat lite inför tävlingen imorron nu på förmiddagen. Gunilla (som äger stallet) hjälpte mig lite idag, han var riktigt fin och stadig i formen och den förvända galoppen sitter som ett smäck! Den vänstra galoppen var till och med bättre än den högra, han har ju alltid varit svagare i vänstersidan, och för bara ett halvt år sedan nästan välte han när man svängde till vänster för att han kunde inte balansera upp sig där. Men nu har han verkligen blivit stark i den sidan och välter inte alls lika mycket, han är fortfarande svagare, men man märker inte alls lika stor skillnad på sidorna!

Nej, nu måste jag fortsätta göra mig iordning!


Smart!

Kollade runt lite på chevalridsport.se förut och fick syn på denna:


Praktisk väska för att ha benlindorna i! Tycket faktiskt den var riktigt smart, mycket möjligt att det har funnit sånna här väskor förut, men då har inte jag sett dom isåfall! Skulle kunna tänka mig att köpa en sån här faktiskt, kostade dessutom bara 169 kr!

Fick även syn på dessa benlindor i en jättehärlig lila färg från Eskadron!


310 kr tror jag det var dom kostade. Jag är ju galen i lila så jag blev ju såklart jättesugen på att köpa dom. Tänk vad snygg Karat skulle bli i lila schabrak + lindor! Försökte hitta ett fint lila schabrak men kunde inte hitta nått? Dom enda som jag hittade var ljuslila, men det är ju den här mörka lila färgen jag vill ha...får leta vidare och hoppas på att jag hittar nått som duger! (Jag är ju lite kräsen av mig också...) Någon som har nått tips på vart jag ska leta? Eller som vet var det finns?


Sjukt nöjd!

Köpte datorn förut! Och jag är sjuukt nöjd. Den är inte bara snabb, smidig och allmänt bra, den är riktigt snygg också! Som sagt, jag är nöjd. Har inte fört över några bilder eller nått än så det får bli ett tråkigt inlägg nu utan några bilder, ska försöka hinna ladda över några mappar med bilden i helgen, har riktigt fullt upp just nu med att hinna med allt innan eller efter jobb osv.

Hoppade Karat lite idag när jag red. Bara ett litet kryss på volten, mest för att få honom glad och positiv och för att få fram mer framåtbjudning i honom. Han tyckte det var roligt, även om han tycker att det är löjligt att hoppa så lågt, så han lyfter knappt på benen!

At work!

Sitter på jobbet nu, börjar kl 8.00 i kassan. Jippi...! aja, pengar blir det ju iallfall! Blir några hektiska dagar framöver nu:
Onsdag: Jobb 8-15, hem och rida
Torsdag: Upp tidigt till stallet för att rida, sen jobb 14-22.15
Fredag: Åka iväg till ridhus och träna dressyrprogram, sen jobb 14-19.30
Lördag: Tävling på Lillerud
Söndag: Jobb 7.45-19, eventuellt skritta ut en sväng på Karat på kvällen
Måndag: Tävling på Lillerud
Helst skulle jag även hinna plugga lite matte nån gång också...får se när det finns tid över till det.

Just det! Ska kolla på dator i eftermiddag när jag slutar! Ska vänta på mamma och pappa tills dom slutar kl 16 så medans jag väntar ska jag springa upp till Siba här på Bergvik för dom har rea på den datorn jag är intresserad av! Skulle få låna pengar av pappa om jag vill köpa den nu för jag får ju inte lön förens på tisdag nästa vecka jag! Han är allt snäll min pappa! Den var hela 1000 kr billigare nu än när jag kollade på den på Komplett.se förra veckan!

Sugen på ny dator nu!

Jessica hissar!

Märket Schockemöhle! Behövs inte sägas så mycket mer tror jag, sjukt snygga schabrak och bra benlindor. Jättefina träns och kandar i superkvalité (mitt kandar är från Schockemöhle och det var verkligen värt pengarna!)
Ja, det räcker nog så. Tror att dom flesta har samma uppfattning som jag om detta!


Plus för snygg logga får dom också ;)


Btw

Btw, nu när jag såg bilden kom jag och tänka på en sak. Som ni ser på bilden i förra inlägget så drar Karat ut massvis med hö, inte för att äta, utan för att stå på?! Förut hade han fri tillgång på hö i hagen och då gjorde han såhär, ganska smart eftersom han drog ut så mycket hö att det inte blev nån lera där tillslut. Det har blivit som en liten "kulle" som han står på när han äter, torrt och bra tycker Karat! Nu har vi gått över till hösilage istället då han började hosta av höet för några veckor sen så nu får han inte stå och äta hur mycket han vill längre. Karat tycker säkert jättesynd om sig själv pga det. Matvraket.

Städa rummet blir!

Skulle jobbat idag, mådde dock JÄTTEilla imorse så ringde och sjukanmälde mig. Har mått illa hela helgen och igår efter träningen fick jag sjukt ont i magen. Nu har illamåendet gått över men har fortfarande ont i magen...

Så, eftersom jag tröttnade på att ligga i soffan så tänkte jag att jag skulle ta tag i att städa mitt rum, man kan väl säga som så att det är välbehövligt. Var uppe och mockade åt Karat förut en snabbis också, morfar var snäll och hjälpte mig med att bära vattenhinkar. Karat får vila idag, och det var precis vad han gjorde medans vi var där. Han låg så sött längst bort i hagen där det inte är lerigt och njöt i solen, sötis!


Bilden är inte från idag, han ser dock så söt ut på denna så jag var tvungen att visa den!

Dressyrträning

Dålig uppdatering igen, I know, sorry! Skulle skriva ett inlägg på mobilen igår när jag var påväg till dressyrträningen med då funkade såklart inte det...

Som sagt, tränade dressyr igår. Tog kandaret igen och vi fortsatte att träna på skolor, enkla byten och så försökte vi få till bakdelsvändningarna ordentligt (han har fortfarande lite svårt att förstå hur han ska göra tror jag!) Eftersom det är tävling på lördag och måndag så tog vi upp honom lite till i formen också, vilket jag inte gjort på honom med kandaret tidigare, men det gick riktigt bra! Dom enkla bytena gör han bara bättre och bättre varje gång jag gör dom! Förra träningen ville han inte riktigt slappna av när jag bröt av till skritt utan taktade lite och blev ojämn i steget, igår däremot så slappnade han av direkt och skrittade på hur fint som helst innan jag fattade ny galopp! Jenny sa att om det hade varit en tävling och hon hade dömt så hade hon satt 8a på ett utav bytena, jättekul att höra!

Ett tips till er som upplever samma sak som jag, att hästen inte slappnar av i skritten när man gör enkla byten, utan har bråttom iväg igen. Strunta i att fatta ny galopp på en gång, se till att hästen skrittar ordentligt och avslappnat först innan ni fattar ny galopp. Det spelar ingen roll hur många skrittsteg det blir, lägg en volt eller vad som helst så att den blir avslappnad, sen kan man fatta ny galopp. Det var så vi gjorde med Karat förra träningen och redan har det gett resultat! Sen är det klart att man inte kan göra så på tävling.

Bakdelsvändningarna har vi som sagt fortfarande lite problem med, åt höger är det oftast inga problem men åt vänster kan dom bli rent ut sagt katastrofala! Nej då, så illa är det förhoppningsvis inte, men bra är dom inte iallafall. För att lösa det problemet så red vi sluta i skritt på en liten, liten volt för att han skulle flytta bakbenen ordentligt och inte bara snurra runt eller flytta ut baken istället i vändningen som han brukar göra. Karat tyckte inte om när jag kom åt baken så på honom men han accepterade det och tillslut gjorde han faktiskt en vändning åt vänster som jag hade fått en 7a eller 8a på av Jenny!

Fick med mig kameran denna gången också så mamma tog några bilder, dock var det inte så många som blev bra...





Det var typ bara dom haha. Efter träningen gick vi ut och gick med honom, och längs vägen har dom en massa får och några av dom har nyss fått små lammungar! Dom var så himla söta!


Bebis!


Ny dator?

Nu när jag ska börja plugga igen tycker jag att det är dags för att köpa en ny dator också, den lilla bärbara jag har går det inte göra några mer avancerade saker än att vara inne på internet på och skriva i typ word. Dessutom blir den bara mer och mer seg för varje gång jag startar den känns det som.


Denna hade jag tänkt mig, en Acer Aspire TimelineX. Den är lagom stor, inte så tung att bära och verkar vara prisvärd. Hade tänkt mig en dator i prisklassen 5-6000 och denna kostar ca 6 500 så det får duga! Hoppas att jag får en bra lön denna månaden för jag kommer inte orka vänta allt för länge innan jag kan köpa den, skulle helst av allt vilja beställa den precis nu, men kan vara bra att se lönebeskedet först kanske!

Back to school

Nu på förmiddagen var jag på möte med studievägledaren. Och nu är det klart att jag ska börja pugga IT-design igen till hösten! Kommer hoppa in i 2an tillsammans med dom som började året efter mig. Har några omtentor som jag ska försöka fixa innan det så nu är det dags att börja plugga igen. Den 8e juni är det omtenta i Inledande Matematik som jag tänkte göra och nån gång i augusti ska jag göra Programutveckling och design samt Verksamhet och IT.

Ser verkligen fram emot att börja plugga igen, jag har faktiskt saknat det jättemycket! (Det kommer jag nog ångra att jag har sagt till hösten, men jag får tänka på hur långtråkigt jag tycker det är att bara gå hemma och inte göra nånting alls)

Dressyrträning

Igår var det dags för dressyrträning för mig och Karat. Var helt underbart väder så vi red på utebanan, så det var verkligen synd att jag inte hade med kameran för det hade kunnat bli suuperfina kort!

Iallafall, träningen gick verkligen super duper bra! Det var hur roligt som helst att rida igår, jobbigt som bara den, men sjukt kul! Tog kandaret igen för jag känner att jag behöver lite mer träning på att rida med det. I början när jag travade fram så var han jättekort och trippig i steget, det är ju lite hårdare underlag på den ridbanan och Karat är ju så känslig för sånt. Men så började vi att göra lite öppnor längs långsidorna och genast så blev han mycket bättre och sträckte ut mer i steget. Tränade mycket öppnor i både trav och galopp, travslutor på diagonalen, lite förvänd galopp och enkla byten. Han var verkligen såå fin, gissa om jag är taggad för att tävla nu?



Måste uppdatera designen nån dag också, det är ju inte vinter längre! Nu ska jag snart iväg och jobba till 22 ikväll!

Nu provar vi igen

Återigen har jag haft ett uppehåll från bloggandet, men jag har verkligen inte haft nån lust. Fanns inget att skriva om helt enkelt! Nu har jag kommit igång med träningarna och snart är det dags för årets första tävling så nu känns det som att jag kanske kan försöka hålla igång den här bloggen ordentligt!

Vi kan börja med lite bilder från ridpasset på banan hemma igår, var sånt härligt väder så jag kunde rida i bara pikétröjan och ändå var det jättevarmt!





















Visst är Karat fin i sitt kandar!?


RSS 2.0