Dressyrträning

Dålig uppdatering igen, I know, sorry! Skulle skriva ett inlägg på mobilen igår när jag var påväg till dressyrträningen med då funkade såklart inte det...

Som sagt, tränade dressyr igår. Tog kandaret igen och vi fortsatte att träna på skolor, enkla byten och så försökte vi få till bakdelsvändningarna ordentligt (han har fortfarande lite svårt att förstå hur han ska göra tror jag!) Eftersom det är tävling på lördag och måndag så tog vi upp honom lite till i formen också, vilket jag inte gjort på honom med kandaret tidigare, men det gick riktigt bra! Dom enkla bytena gör han bara bättre och bättre varje gång jag gör dom! Förra träningen ville han inte riktigt slappna av när jag bröt av till skritt utan taktade lite och blev ojämn i steget, igår däremot så slappnade han av direkt och skrittade på hur fint som helst innan jag fattade ny galopp! Jenny sa att om det hade varit en tävling och hon hade dömt så hade hon satt 8a på ett utav bytena, jättekul att höra!

Ett tips till er som upplever samma sak som jag, att hästen inte slappnar av i skritten när man gör enkla byten, utan har bråttom iväg igen. Strunta i att fatta ny galopp på en gång, se till att hästen skrittar ordentligt och avslappnat först innan ni fattar ny galopp. Det spelar ingen roll hur många skrittsteg det blir, lägg en volt eller vad som helst så att den blir avslappnad, sen kan man fatta ny galopp. Det var så vi gjorde med Karat förra träningen och redan har det gett resultat! Sen är det klart att man inte kan göra så på tävling.

Bakdelsvändningarna har vi som sagt fortfarande lite problem med, åt höger är det oftast inga problem men åt vänster kan dom bli rent ut sagt katastrofala! Nej då, så illa är det förhoppningsvis inte, men bra är dom inte iallafall. För att lösa det problemet så red vi sluta i skritt på en liten, liten volt för att han skulle flytta bakbenen ordentligt och inte bara snurra runt eller flytta ut baken istället i vändningen som han brukar göra. Karat tyckte inte om när jag kom åt baken så på honom men han accepterade det och tillslut gjorde han faktiskt en vändning åt vänster som jag hade fått en 7a eller 8a på av Jenny!

Fick med mig kameran denna gången också så mamma tog några bilder, dock var det inte så många som blev bra...





Det var typ bara dom haha. Efter träningen gick vi ut och gick med honom, och längs vägen har dom en massa får och några av dom har nyss fått små lammungar! Dom var så himla söta!


Bebis!


Kommentarer
Postat av: josefine

Otroligt läcker häst!

2011-04-19 @ 16:20:18
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Emma - horseback riding and photographing.

Sicken snygging du har där! :)

2011-04-19 @ 20:33:57
URL: http://emmajjoo.blogg.se/
Postat av: Hannah Engman

Vilken snygging ;) hehe



Gillar hans färg, och tecknet i pannan ^^



ha det bra :) kram

2011-04-20 @ 10:45:19
URL: http://hannahengman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0