I'm back!

Okej, jag blev borta lite längre än beräknat! När jag kom hem från Stockholm i onsdags var jag så trött och sen har det gått i ett med midsommar och jobb och allt!

Iallafall, besöket i Sthlm var jättebra! Vilket fint hus dom har! Det var första gången jag är där och hälsar på sen dom flyttade ut till skärgården. Närmare bestämt Resarö som inte ligger långt från Waxholm om jag förstått det rätt. På måndagen när vi kom dit fick vi massa god mat och satt och pratade hela kvällen. På tisdagen tog vi en tur med motorbåten ut till Sandhamn för att hälsa på min ena kusin, Caroline, som sommarjobbar på ett ställe som heter Sea Club där. Det var otroligt fint där och vi åt världens godaste pizza till lunch! Tyvärr blev det världens oväder när vi var påväg hem, åskade och haglade till och med!

På onsdag förmiddag tog jag och mamma buss/tunnelbana in till stan och shoppade lite! Hittade ett jättefint linne och en tunika på MQs rea och även nån tröja på H&M men annars var det inte så mycket som föll mig i smaken. Skulle behövt ett par nya skor men hittade inga som dög riktigt!


Utsikten från sovrumsfönstret!


Sandhamn


Huset på baksidan

Har som sagt jobbat varenda dag sen vi kom hem från Sthlm och jag har varken hunnit blogga eller rida för den delen! Karat har säkert tyckt att det varit jätteskönt! Skulle rida idag, hade tänkt jogga igång honom lite, men det var så jäkla varmt så det blev en skrittur i skogen tillsammans med bästa Martina istället. Vi hade en välbehövlig pratstund och det blev mycket skratt på vägen! Härligt var det iallafall!

Nu sitter jag och kollar på livesändningen från Coldplays spelning på Where The Action Is i Göteborg, åååh vad jag önskar att jag var där! Var på Coldplay i Sthlm för typ 2 år sedan och det kan nog vara en av de bästa upplevelserna i mitt liv. Ursäkta språket men, FY FAN vad bra det var! Coldplay är utan tvekan mitt favoritband!


Minipaus!

Kommer ta en minipaus från bloggandet några dagar, ska nämligen åka till Stockholm imorron för att hälsa på moster och mina kusiner! Känns som att några dagar i skärgården är precis vad jag behöver, mår inte så bra varken fysiskt eller psykiskt just nu. Har känt mig så deppig sista tiden utan att riktigt veta varför...Men på onsdagkväll är jag tillbaka, förhoppningsvis lite mer välmående!


Karat ute på promenad

Idag blev det en liten promenad för Karat, kameran hängde med för jag ville försöka ta lite kort på honom. Dock kommer man ju inte långt med ett lite för kort grimskaft och ett alldeles för "långt" objektiv...måste alltså stå ganska långt ifrån det jag ska ta kort på. Det var ett tappert försök iallafall och det hade nog kunnat bli ganska bra om Karat hade varit lite mer intresserad! Han stod mest och hängde med öronen åt varsitt håll ungefär haha!


Såhär road såg Karat ut i hagen, var inne i hagen brevid och fotade fölis lite innan jag hämtade Karat. Det var sjukt varmt solen stekte så han tog skydd i skuggan under taket. Klokt.






Hej! Jag har världens största huvud!


MAT!





Härligt!

Idag hade jag tänkt rida lite i dressyrsadeln på banan, men med tanke på värmen och det faktum att Karat stod och sov på stallgången (han hängde i kedjorna, så trött var han) när jag borstade honom beslutade jag mig för att ta en lång skrittur istället. Det kändes alldeles lagom, det tror jag att Karat tyckte också! Han hade fullt upp med att få in så mycket gräs och löv han kunde i munnen medans vi gick inne i skogen!

Tog med mig dressyrtränset hem, tänkte sätta mig ute i gräset och smörja det ordentligt sen. Skulle behöva smörja hoppsadeln ordentligt någon dag också, kanske kan ta med den hem imorron för en ordentlig rengöring!


Satsar på hoppträning nån dag också! Alldeles för längesen nu...

Tävling inplanerad

Anmälde mig nyss till nästa tävling jag har inplanerad. Tyvärr är den ju inte förens 23-24 Juli eller vilka datum det nu var, slutet på juli iallafall. Då blir det en tripp upp till Hagfors för att delta i deras årliga dressyrmeeting, på lördagen rider vi LA:4 och Msv C:1 och på söndagen blir det Msv C:1 och Msv C:2, eventuellt om jag tar bort en klass på söndagen, vi får se längre fram hur Karat känns och om jag tror att han (och jag) orkar.

Så nu ska vi ligga i ordentlig hårdträning för att bli i toppform tills dess! Har även kikat lite på Tre Små Gummor Cup i Gyttorp (Örebro), verkar vara en rolig typ av tävling som jag velat åka på även när jag hade Silver och red ponny. Man rider 2 kvalklasser, 1 fredag och 1 lördag och de 10 bästa går vidare till en final på söndagen! För min del blir det deras "Stora Rundan" om vi ska dit, den går i Msv C:1, Msv C:2 och final i Msv C:2. Detta var i början på Augusti, men som sagt inte bestämt mig för om jag ska dit eller inte!

TÄVLINGSSUGEN!



Finns det nått bättre än att shoppa?!

Som rubriken lyder, finns det nått bättre än att shoppa? Haha. Iallafall jag fullkomligt älskar att köpa nya saker, inte till mig, utan till Karat! Nya schabrak, nytt träns, nya benlindor osv...GILLA!

Just nu är jag sugen på att köpa detta:



Och ja, lila är typ min favoritfärg! Tror faktiskt Karat skulle passa i lila, om inte annat är det så snyggt i sig så det kanske inte gör så mycket om Karat gör sig i lila eller ej ;) Sålänge jag är nöjd så!

Måste fixa nya bilder

Har suttit och försökt få till en snygg header nu, men hur jag än gör blir jag inte nöjd...har inte så mycket fina sommarbilder på min och Karat, så får försöka fixa det nån dag! Så den gamla får väl duga ett tag till...

Blev en uteritt med Karat idag, det blåste endel så han var lite smårädd för allt, och på det stället han alltid är rädd knakade det till i en gren precis när vi skulle förbi...tvärstopp! Han vägrade gå varken framåt eller bakåt först. Men jag vägrade ge mig, så jag satt där med sporrarna intryckta i magen på honom ända tills han tog några steg framåt, då släppte jag genast, men såfort han stannade eller kastade sig bakåt/stegrade sig som han började göra efter ett tag så tryckte jag in sporrarna. Taktiken funkade och tillslut tog han sats och skuttade förbi i nån slags skritt-passage. Han är rolig han. Galopperade honom fram och tillbaka på en liten väg där det var skugga (varmt idag!) och såg till att jag kunde kontrollera galopplängden utan protester, funkade jättebra och vi blev rejält svettiga båda två!


Gammal bild, mycket snygg stil dock! ;)

Kollar resa!

Okej, inget byte av header/design idag...satsar på imorron istället!

Däremot sitter jag och kolla på lite resor till Rom, har velat åkt tillbaka dit ända sen jag var där 2008 med dom andra som läste latin i 3an på gymnasiet. Är kär i den staden, alla sevärdheter och den härliga atmosfären! Det finns så mycket att se och trots att vi var där i en vecka känns det som att man inte hann med allt. Vi har pratat lite om att åka på en resa nånstans, mamma, pappa och jag, och Rom vore perfekt!


St Peterskyrkans kupol


Colosseum


Forum Romanum


Fontana di Trevi


Ostia, hamnstad i antika Rom


Cirkus Maximus


Godaste glassen jag någonsin smakat!

Ååååh, jag vill tillbaka, NU! Såg nyss på Änglar & Demoner och det gjorde inte saken bättre heller! Rom är så otroligt vackert!

Påminnelse till mig själv

Måste, måste, måste fixa en ny header! Känns lite tråkigt att ha en vinterbild typ mitt i sommaren! Ta tag i det imorron kanske? Så får det nog bli!


Sommarkänsla vill man ju ha nu!

Födelsedagen

Idag fyller jag 22! Woho! Känner mig inte alls gammal...haha det känns bra, åldersnojor redan nu! Nejdå, så farligt är det inte. Har idag cyklat upp till stallet, mockat och ridit ut en sväng på Karat. Lite smårädd som vanligt var han, fegisen, men det gick bra ändå. Sen på eftermiddagen kom mormor och morfar för att få lite fika och tårta, mamma hade gjort en jättegod jordgubbstårta! Mumsigt värre!

Hade önskat mig ett armband från Pandora av mamma och pappa, men fick pengar så att jag kan köpa det själv istället. Av mormor och morfar fick jag också pengar, så nu känner jag mig jätterik eftersom jag fick skatteåterbäringen igår också!


Ett sånt här armband är det, man köper själva silverkedjan och sen köper man till berlocker och sätter på så att man får det precis som man vill ha det! Jag om mamma satt och kollade på Pandoras shopsida förut och beställde lite grejer, mamma har redan ett så hon köpte mer berlocker och lite sånt.


Dessa två berlockerna, själva silverkedjan och en söt öppnare till låset på kedjan beställde jag! Varför jag köpte öppnaren, trots att den är ganska dyr (ca 400) är för att det sliter så otroligt på naglarna om man ska öppna upp det låset med dom varje dag, och när jag ändå fick så mycket pengar av mamma och pappa för att köpa armbandet så unnade jag mig det! (Mina naglar kommer vara tacksamma tror jag!)

Regn, regn och åter regn

Jäklar vad det började regna och åska här förut! Regnet stog som spön i backen och det mullrade och blixtrade som bara den! När åskan lugnade ner sig skyndade jag och mamma oss upp för att mocka och fylla vatten (det sistnämnda var kanske lite overkill med tanke på regnet...iallafall ute i hagen!), hade ingen större lust att rida i ovädret så Karat fick sig en till vilodag! Får ta igen det imorron, hoppas på bättre väder då, när jag är ledig och allt! Dessutom är det faktiskt min födelsedag imorron!




Internetshoppat!

Nu har jag beställt nya ridbyxor! Såg att Hööks hade 50% på Excellent byxorna, har ett par beige sådanna och tycker dom är superbra! Så nu blev det ett par marinblå denna gången!



Slängde med en grimma också, fleeceklädd på nosen och bakom öronen. Karat har börjat få skav på ena sidan vid örat av grimman så jag tänkte att det är värt att testa! Vågar inte ha honom i hagen utan grimma nämligen, han krånglar ganska ofta när man ska ta in honom och då vill jag inte behöva försöka få på honom en grimma mitt upp i allt!



Nu ska jag läsa nya Ridsport som låg i brevlådan när jag kom hem!


Åska på gång?

Har varit en seg dag idag, redan tidigt imorse var det riktigt kvavt och varmt så det räckte med att stå och vänta på bussen för att svetten skulle rinna...Väl på jobbet så fick jag reda på att det var kassörutbildning idag för dom nya sommarjobbarna så istället för att sitta i kassan stod jag bakom och hjälpte en av dom. Slappt kan man ju tycka, men det var nog nästan jobbigare än att sitta själv, eftersom man hela tiden får ha koll på vad dom gör och försöka rätta till om det blir fel, vilket det såklart blir, jag menar, dom är ju aldrig gjort det förut och idag var allra första gången dom två jag hade var i kassan, den ena ville sitta själv och testa medans den andra nöjde sig med att stå bakom mig och titta medans jag jobbade. Men då måste man ju samtidigt förklara lite om vad man gör osv och det är inte alltid så lätt! Ofta gör man det ju bara automatiskt utan att tänka riktigt på vad man gör, precis som när man rider med andra ord! Jag har jättesvårt för att säga till nån hur den ska rida Karat osv om nån ska testa, jag går ju mest bara på känsla när jag sitter där uppe på ryggen!

Men åter till vädret, det har känts som det har varit åskväder på gång hela dagen, men inte blivit nått än...men det kanske kommer inatt?

Hjälpte Lotta lite med att borsta lite på fölet, jisses vad stor han har blivit! Syns inte när han står ute i hagen, men när man står brevid honom märker man det verkligen! Han är bara 3 veckor gammal men redan är han jättemodig och tuff, han är jättenyfiken och ska smaka på allt. Väldigt trevlig att ha att göra med!


Ska ta lite nya kort på honom någon dag, om det blir bättre väder!

Skogstur

Vaknade kl 12 idag, var hos Martina på fest igår och kom inte hem förens 03.30 inatt! Så denna dagen har varit väldigt slapp, typ suttit och spelat tvspel hela dagen förutom när jag var till stallet en sväng förut!

Precis när jag kom upp till stallet såg jag att Martina var påväg för att ta in Sharon så jag skyndade mig ut till Karats hage och tog in honom, för jag tänkte att vi kunde skritta fram dom tillsammans. Alltid roligare att vara två när man rider tycker jag! Vi bestämde oss för att ta en liten skogstur och travade dom en hel del, Karat har ju fått stå några dagar nu igen så ville ju ta det ganska lugnt med honom! Det var alldeles lagom för honom att få trava lite kravlöst i skogen!




Bilder från Strömsholm

Här kommer det lite bilder från igår! Klicka på miniatyrbilderna för att göra dom större!



















Hemma!

Vilken härlig dag det har varit! Underbart väder och massvis med fina hästar! Fick även med mig 2 schabrak och ett par benlindor hem. Fanns mycket mer jag skulle vilja köpt, men pengarna ska ju räcka till resten av månaden också!

Fick en hel del fina bilder, dock orkar jag inte kolla igenom och redigera dom nu, utan dom får ni se imorron!

Förövrigt är jag rödare än en kräfta! Svider gör det också...hoppas jag kan somna ändå, är fruktansvärt trött! Dessvärre är det spelning i parken verkar det som, vilket hörs genom bergen ända hem till mitt fönster som om de spelade precis utanför typ. Inte riktigt kanske, men det är störande!

Nej, nu säger jag godnatt! Glöm inte att kika in här imorron så får ni se bilder från dagen!

Strömsholm imorron!

Jobbad heela dagen idag, 8-19.30! Gött då det ju är en röd dag idag = 100% OB!

Imorron bär det av till Strömsholm tillsammans med Linnea, Linneas mamma Helena, Fredrike och Amanda. Kommer bli superkul! Men ska upp väldigt tidigt så jag ska försöka sova snart. Vet inte riktigt när jag kommer hem imorron men hoppas på att kunna uppdatera på kvällen, borde inte bli allt för sent. I helgen är jag ensam hemma och kommer vara helt ledig från jobb, superskönt! Ska på 20års fest hos Martina (alltså uppe vid stallet) och ta hand om Karat, annars ska jag passa på att sola lite och bara slappa!




RSS 2.0