Stallet

Idag har Karat fått jobba ordentligt vill jag lova! Tog hjälp av Martina och longerade honom i snön i hans hage först, vill inte longera när jag är själv just nu för Karat har lite attitydproblem och har försökt attackera mig några gånger när jag longerat på sistone...men idag skötte han sig! Iallafall, longerade i ca 20-30 min och sen hoppade jag upp i sadeln och så gick vi bort till gärdet för att rida och ta lite kort. I början var han lite spänd och hade fortfarande massa energi i kroppen så red på en volt i den djupa snön för att trötta ut honom lite. Dom har nämligen plogat upp ett spår runt alla 3 gärdena som är jättebra att rida på, men Karat blir lite för pigg! Men efter några varv i snön gick det bra att rida lite där!

Som sagt så var Martina med och tog lite kort, här kommer ett litet urval!




jaa, hade han ett sånt steg även utan snön så vore det ju inga som helst problem på dressyrbanorna...





Just nu sitter jag hemma och kollar på The Vampire Diaries, har börjat kolla från första avsnittet igen, ÄLSKAR den serien!


Jobbbbb

Äntligen har jag börjat friskna till! Jobbade igår och ska även jobba idag + hela helgen! Mer pengar att bränna på Göteborg Horse Show om en månad! Ska bli såå kul!

Var och hämtade ut mina nya ridstövlar igår, ett par Cavallo Grad Prix Plus. Eftersom min ena vad är 1cm tjockare än den andra så fick vi ju specialbeställa lite och först sa dom att leveranstiden skulle vara ca 10 veckor, men så ringde dom efter 2 veckor och sa att dom var klara! Tyvärr så passade inte stöveln på den tjockare vaden och när vi mätte här hemma så är den inte mer än några millimeter större än den andra stöveln...men dom kunde fixa det på travshoppen på färjestad där vi köpte dom. Så hoppas att det blir bra!

Så ifall ni undrar varför jag kanske börjar gå lite konstigt eller så, så är det nog för att jag håller på att gå/rida in stövlarna...dom är så höga så jag kan knappt böja på knäna! Kommer få härliga sår i knävecken! Men det är det värt, för ridstövlarna är såå snygga!



Nu ska jag bara få tag i bett till kandaret så vi kan börja träna med det på riktigt också så kommer jag och Karat bli heta på tävlingsbanorna iår! Nån som har tips på vad man ska välja för stång till kandaret? Rakt? Tungfrihet? Smalt? Tjockt? Vad ska men ens börja med att testa?! Jättesvårt ju!

Sjuk

Har seriöst inte haft NÅNTING att skriva om den senaste tiden, därav den usla uppdateringen! Har varit sjukt sugen att gå ut och fota lite men det har ju inte riktigt varit väder för det, och idag är det ju superfint ute! Men såklart så har jag gått och blivit sjuk...var uppe i stallet och släppte ut hästarna imorse vid 05.45 sen gick jag och la mig ett par timmar igen när jag kom hem. När jag sedan vaknade mådde jag jättedåligt, frös så att jag skakade, hade ingen färg i ansiktet (läpparna var typ vita...) och mådde illa. Låg kvar under täcket några timmar men låg hela tiden och småskakade :S Nu har jag börjat kallsvettas istället så det är ju inte mycket bättre det...

Värsta dagen på länge!

Helt seriöst!

Allt började bra när jag var i stallet och grejade i lugn och ro, sen hem och gjorde mig iordning för att åka och jobba, allt bra. MEN! Sen drog det igång, bussen till stan skulle gått 13.35 istället kom den inte förens 13.50 och såklart var det massa folk som skulle med så det tog ju sån tid! Denna kvarten gjorde att jag missade stadsbussen ut till bergvik som går typ 14.10 från torget, fick istället vänta på den som går 14.30, som såklart också var sen! Kom till parkeringen på bergvik ca 14.55 och jag började 15. Sprang upp för att byta om, kände hur huvudvärken och yrseln började kännas av. Hade då inte ätit nånting utom en smörgås till frukost kl 9, mamma hade tagit med en matlåda till jobbet som jag skulle hunnit äta innan jag började (har ingen rast när jag bara jobbar 4 timmar så hade inte fått mat förens 19 om jag inte åt innan). Glöm det liksom...sprang ner till kassan alldeles svimfärdig och händerna darrade som asplöv. Dom som känner mig väl vet nog att jag inte hanterar stress så bra alltid, har blivit mycket bättre men idag blev det bara för mycket, lägg då till att jag verkligen HATAR att komma för sent + att jag mådde så dåligt som jag mådde...

Tydligen var jag helt grå i ansiktet när jag kom ner till kassan och eftersom mamma hade varit där och berättat hur det låg till så skickade dom upp mig så jag fick äta lite mat innan jag behöve sätta mig i kassan, vilket var mycket snällt!

Höll på att bryta ihop totalt uppe i lunchrummet innan maten var färdigvärmd...

Kan tillägga att jag mådde jättedåligt när jag kom hem, började frysa, kände mig febrig och orkeslös och höll på att somna i fotöljen efter 5 min...vet inte vad som hände med mig idag...blev väl antagligen efter att jag stressade upp mig och spände mig så kanske...



?

Har tråkigt och vet inte vad jag ska göra...såå om nån har en bra idé är det mycket välkommet!

Bjuder på ännu en hästbild sålänge. Längesen jag var på en hopptävling nu! Kanske får satsa på att ta mig ut på några hoppningar till våren, Karat behöver ju lite variation från all dressyr. Det är ju trots allt hoppning som är hans "grej". Även om jag själv är lite för mesig för att hoppa några högre höjder!





Besviken!

Blev inte Tron igår :( den blev inställd för det var nått fel med 3D grejen...vi blev jättebesvikna allihop! Bestämde oss ändå för att se Narnia istället, den var helt okej faktiskt så det var ju bra iallafall!

Idag blev jag med Malin till universitetet ett par timmar och hälsade på, inte så kul kanske men bättre än att åka hem och sitta helt själv utan att ha nått att göra! Är faktiskt riktigt sugen på att börja plugga igen, känns som att jag kanske gjorde ett misstag när jag hoppade av i höstas ändå...men frågan är vad jag ska läsa om jag ska börja till hösten igen, samma linje? eller något helt annat? några fristående kurser bara medans jag funderar ännu mer på vad jag vill med livet? svårt val...


Längtar fortfarande till sommaren, därför laddar jag upp en sommrig bild på Karat på sommarbete!

Biotime

Sitter hemma hos Malin just nu, ska snart åka ner till stan för att gå på bio! Tron blir det, äntligen! Tror att den kommer vara såå bra!


En dag i stallet

Var ute och red en sväng på gärdet idag, Martina blev med och tog lite kort! Tyvärr var det ju ganska grått och trist ute och därför blev ju inte heller bilderna så jättebra, men lägger upp några iallafall! Efter att jag var klar med Karat så tog jag lite kort när Martina longerade sin häst Sharon.




Karat har blivit jättetjock efter att ha vilat i ca 1 månad!







Längtar till sommaren!

Detta vädret gör mig deprimerad! Längtar verkligen till sommaren, tänk bara vad mysigt det är att kunna ta en låång härlig ridtur i skogen utan att behöva frysa tårna och fingrarna av sig! Nej, vintern är inte alls min årstid.






Nystart

Hej!

Som vissa av er som läser kanske vet så hade jag en annan blogg innan, den är nu borttagen. Kände för att börja om helt på nytt och eftersom jag inte skrivit ett tag i den gamla så tänkte jag att det var lika bra att starta en helt ny.
Ett av mina största intressen är att fotografera, och det är mest det som denna blogg kommer handla om. Det kommer bli ett ställe för mig att visa lite bilder osv. Men den kommer såklart även att handla om mitt liv och därmed även min häst, Karat. Lite av varje med andra ord!


Jag och Karat



RSS 2.0