Härlig fredag

Dagen har spenderats i soffan men datorn i knät, kollat på filmer och diverse serier. Härligt med sånna dagar ibland!

Igår lämnade vi som sagt av Karat hos Linnea, det gick bra. Blev mkt spring i hagen i början men så är det ju oftast. Tror att han kommer få det superbra där! Men det kändes lite konstigt idag att inte behöva åka till stallet och mocka/fylla vatten ens!

Nu ska jag ha lite filmkväll hemma med mamma och pappa! Mysigt!

Äntligen lugn och ro!

Har pluggat galet mycket de senaste dagarna, igår satt jag och läste så mkt att jag mådde dåligt på kvällen (yrsel, huvudvärk och svimmade nästan). Men nu är tentorna gjorda iallfall! Programutveckling och Design gick faktiskt riktigt bra, känns som att jag borde klarat den. Men man ska ju aldrig vara för säker på den saken...hoppas iallfall att jag fixade den så jag slipper bry mig om den nått mer nu. Verksamhet och IT var ett enda stort skämt! Har inte pluggat jättemycket på den men kände ändå att jag borde kunna klara av den med...men NEEEEJ då. Fick tentan, satt och tittade på den en stund och insåg att dom måste ändrat den kursen en hel del sen jag läste den? Första uppgiften var på 10 poäng (15 är godkänt...) och jag fattade verkligen ingenting! Skrev nått om det jag hade läst om som jag trodde kunde vara ungefär samma sak typ, det kanske ger mig 1 av dom 10 poängen haha. Sådär fortsatte det och jag svarade väl på 3 uppgifter eller nått.

Nu ska jag snart åka till stallet, Linnea ska träna terräng med Karat ikväll (hoppas på att kunna få lite bättre bilder denna gången, men det är så mulet ute så det är nog för mörkt inne i skogen...). Sen ska vi lämna av Karat hemma hos Linnea, där ska han stå i 2 veckor nu fram till tävlingen på trossnäs den 10 september, då Linnea ska starta honom i en 90-klass! Ska faktiskt bli skönt att vara hästlös dom här veckorna, eftersom skolan börjar på måndag och då är det dags för nollning, 2 veckor med fest och massvis med roliga aktiviteter! Taggad!


Helg

Denna helgen har bara bestått av ridning, pluggning och jobb. Både igår och idag blev det dressyrpass för mig och Karat, igår började det naturligtvis regna precis när jag hade börjat rida så det var inte allt för roligt tyckte varken jag eller Karat! Idag var det däremot fint väder och Karat var faktiskt riktigt fin, hade kandaret idag för första gången sen i maj typ och det var väl inte jätteroligt enligt Karat men han accepterade det tillslut iallafall. Var lite jobbigt i traven bara för han började bråka såfort jag ville korta upp tyglarna lite och samla lite mer, men tillslut blev det iallafall lite bättre!










Biffen






Nu ska jag fortsätta plugga! Har ni förresten hört/sett att Patrik Kittel och Watermill Scandic tog brons i EM idag?! Fantastiskt bra gjort!

Captain America

Var ju som sagt och såg Captain America igår på bio. Vet att många av mina kompisar som sett den inte har tyckt att den varit alls bra, men jag måste faktiskt säga att jag tyckte den var riktigt bra! Visst, lite klychig och små fjantig emellanåt. Men överlag var den riktigt bra! (Men nu älskar ju jag filmer med superhjältar och sånt också så haha) Nej men, jag rekommenderar faktiskt alla att ge den en chans!



Nu ska jag och Malin snart gå ner till universitetet för att plugga några timmar! På torsdag nästa vecka ska jag göra två omtentor och jag måste verkligen klara båda två! (Risk för att jag inte får studiebidrag annars....)

Omplanering

Blir lite omplanering idag, istället för dressyrpass blev det en kortare tur ute i skogen, ska nämligen på bio ikväll med ett gäng kompisar! Captain America blir det, hoppas den är bra!

Snart går bussen så det är bäst att jag packar ihop det jag ska ha med mig! Ska sova hos Malin inatt och imorron ska vi sätta oss på universitetet och plugga!

Dressyr!

Blev inga bilder på skorna igår, ska försöka fixa det idag, orkade knappt starta datorn igår nämligen...hade jättekul i tisdags iallfall, men var så sjukt sliten igår! Orkade med ett ridpass på banan på kvällen iallafall men inte mycket mer än det!

Hade först tänkt rida ut, men Karat var så pigg och spänd så jag hann knappt ut från gården innan jag insåg att det inte var nån ide! Så det fick bli ett pass på ridbanan istället, hade både hoppsadel och hopptränset men fick bli lite "dressyr" ändå, gick över förväntan! Har ju inte ridit nån ordentlig dressyr på hur länge som helst nu, men allt funkade! Öppnor (han gjorde faktiskt riktigt bra öppnor igår), slutor, enkla bytena var helt okej, skänkelvikningarna blev riktigt bra såfort han lugnade ner sig lite och inte fick så bråttom att flytta sig. Det var riktigt kul att rida honom igår faktiskt, något jag inte kännt på ett tag nu.

Idag är jag sugen på ett riktigt dressyrpass, i dressyrsadeln denna gång då! Fint väder är det ute också så jag ska se om inte mamma kan fota lite i eftermiddag!


Kanske ska ta kandaret idag också? måste smörja det först isåfall!

Dagen

Har varit en sväng på stan idag med Malin, åååh vad jag är nöjd med inköpen! Fick med mig en mörkgrå stickad tröja samt en vit halsduk från Vila, en söt topp från Mango (MQ) och ett par suuupersnygga skor! Tänk er typ jodphurs (stallskor) fast lite nättare och med några centimeter klack på. Svårt att beskriva hur dom ser ut och hittar ingen bild på dom, men dom är sjukt snygga iallafall. Är hemma hos Malin just nu så kan inte ta kort på dom heller, men kan fixa det tills imorron!

Nu har vi korkat upp vinflaskan, ska fixa till en räk- och kräftsallad sen bär det av till Johan för en trevlig kväll med massa kompisar! Vad härligt det är att vara ledig och inte behöva bry sig om att orka upp till jobb eller skola dagen efter!

Inget dresssyrpass som planerat...

...för det har regnat precis HELA dagen! Slutar det att regna kanske det blir löshoppning eller nått idag istället. Han har ju stått ute hela dagen utan täcke så det lär ju inte gå att lägga på nån sadel än på några timmar...jag som var så sugen på ett dressyrpass! Typiskt...

Inspirerad!

Har ju haft väldigt lite inspiration för att rida nu ett tag, men nu sitter jag här och är jättesugen på ett riktigt dressyrpass imorron! Hoppas att vädret är med mig bara, så det inte regnar så som det gjort idag...Funderar på att matcha ihop en snygg outfit också så att mamma kan ta lite fina kort på oss om det är fint väder!

Har ju fortfarande inte använt det bruna shockemöhle schabraket jag köpte på Strömsholm i början av sommaren! Kanske dags att inviga det?!

Linneas dressyrpass på Karat

I fredags var Linnea här och testade att rida lite dressyr på Karat, gick faktiskt riktigt bra tycker jag. Han kan ju bli lite småsur när nya rider honom då han inte riktigt förstår vad dom menar och så, men det var inget sånt nu!













Syns inte att han inte gått dressyr ordentligt på ca 2 månader!

Titta vad som kom med posten idag!

Åååh jag är så NÖJD! Beställde en topp och en klänning från Nelly.com häromdagen och idag när jag tittade i brevlådan så låg påsen där! Testade dom på en gång och båda passade perfekt! Speciellt klänningen är jag mycket nöjd med! Den satt perfekt verkligen! Var lite orolig först när jag beställde den för jag trodde den skulle bli för liten, men som sagt, den satt perfekt!


Hur snygg är den inte? Ryggen är helt i spets, sweet!


Också riktigt snygg!

Älskar att shoppa!

Duktig häst!

Idag red jag Karat igen efter att han har stått i typ 3 dagar pga att jag jobbat så långa dagar! Trodde att han skulle vara lite småjobbig idag men det var han absolut inte! Han var väldigt pigg och arbetsvillig, jobbade honom mycket i skritten till att börja med. Något som vi verkligen måste göra oftare då jag tycker det är ganska svårt med skritten, särskilt på honom då han gärna går lite i passgång...han blir lätt väldigt vinglig och stressad när man försöker jobba honom i skritten. Lade ingen större energi på det idag dock eftersom han var så pigg, han blir så sur när man kräver för mycket då!

Istället fokuserade jag på att jobba med galoppen, han har blivit lite kort i galoppen efter allt samlande i dressyren så nu ville jag få fram en större galopp i honom. Red i en väldigt låg och rund form samtidigt som jag drev på ordentligt bakifrån och verkligen försökte få igång bakbenen ordentligt. Kom inte ända fram idag men det blev mycket bättre tycker jag iallfall! På slutet lekte jag även lite med bytena, han förstår vad jag vill nu iallfall, även om det inte blir helt rent när han väl byter. Baken kommer lite efter, men det är en början! (Hade dessutom hoppsadeln så skänkelläget var ju lite annorlunda, men han förstod ändå som sagt)



Mer jobb

Vilket underbart väder vi har här idag! Eller inte...har spöregnat konstant sen jag vaknade vid 09...det enda positiva är väl att det inte känns ett dugg jobbigt att åka och jobba haha! Jobbar ända till 22.15 ikväll, inte jättekul kanske men det är ju söndag så det är ju bra betalt iallafall!




Fälttävlan!

Eftersom jag själv blivit en sån fegis att jag inte riktigt vågar mig på att tävla fälttävlan längre har vi hittat en strålande lösning genom att låta min kompis Linnea Op De Weegh träna terräng med Karat istället! Karat älskar ju verkligen terräng och allt som har med hoppning att göra så det är ju lite synd att han inte ska få gå fälttävlan bara för att jag vill satsa på dressyren.

Linnea har tränat terräng med honom 2 gånger nu och det har gått strålande båda gångerna, det märks att Karat har mognat lite de senaste 2 åren! (Det var ca 2 år sedan som jag startade min sista fälttävlan med honom och jag har inte varit och tränat nått heller sen dess.) Linnea rider honom jättebra och tanken är att hon ska försöka starta en 90 klass med honom på våran hemmatävling i början på September!













Det var lite bilder från våra fälttävlansträningar/tävlingar. Har inte fått några bra på Karat och Linnea än men ska försöka få till det på nästa träning! Det syns ju vad kul Karat tycker att det är! Och för att tänka frammåt, när det är dags att sälja honom så är det ju en bra merit att han går fälttävlan, eftersom han inte har gångarterna som krävs kan det ju vara svårt att sälja honom som ren dressyrhäst. Därför är det jättebra att han får gå lite fälttävlan och även hoppning.

Nu är det Sweeney Todd på 5an! Längesen jag såg den så ska försöka hålla mig vaken och kolla på den haha!


Plugg!

Blev visst borta några fler dagar än tänk härifrån. Liseberg var iallafall jätteroligt som vanligt, typiskt bara att AtmosFear var stängd hela dagen pga tekniskt fel...sen har jag jobbat hela dagarna och i torsdags var jag även ut med några kompisar på kvällen. En av mina bästa vänner fyllde år då så vi satte oss på en uteservering och åt lite mat och hade det trevligt!

Nu sitter jag och pluggar lite, eller ja, jag kör lite repetition på grunderna i programmering, känns som att det behövs efter ett års uppehåll i pluggandet. Ska ju börja plugga IT-Design nu om några veckor igen för er som inte vet det. Har läst första året så jag hoppar in i 2an nu. Men måste säga att det ändå känns som att jag kommer ihåg väldigt mkt, vilket är skönt! Då kanske det inte tar så himla lång tid att komma in i det igen.

Men nu tror jag att jag ska ta en liten paus i pluggandet och åka upp till stallet istället! Uppdaterar sen med lite bilder och en nyhet som har med Karat att göra!

Dressyrpass

Blev alltså första ordentliga dressyrpasset på riktigt länge idag! Kändes faktiskt riktigt bra, trots en otränad Karat (och ryttare...) och det faktum att vi var ute på gärdet och red, han blir gärna väldigt pigg och stark där. Men han kändes väldigt mjuk och smidig i sidorna och var med på noterna i både igångsättningar och avbrott.

Bilderna blev inte superbra men här får ni några hyfsade iallafall!









Nu ska jag försöka sova snart, jag och en kompis ska till Liseberg imorron och tåget ner till Göteborg går kl 06.00, vilket innebär att jag får gå upp typ 04.30! Imorron blir det alltså ingen uppdatering här!

En dag på jobbet

Ny har jag nyss kommit hem från jobbet, för er som inte vet jobbar jag på Coop Forum Bergvik i Karlstad. Har jobbat extra där i 3 år och trivs faktiskt riktigt bra, nu under sommaren har jag schema i Kundtjänst men annars blir det ju många kassapass och sånt också. Idag har varit en ganska lugn dag, har ju varit så fint väder. Har dock hunnit med att få skäll av ett antal missnöjda kunder, bland annat för att nån kassör hade sagt att vi i kundtjänst kunde fixa en grej som vi inte alls kan göra...blir så trött! Jag tycker inte att jag förtjänar att få skäll för att nån annan har sagt/gjort fel...men det tyckte kunden! Jaja, jag har lärt mig att inte ta åt mig nu iallafall, var värre i början!

Idag tänkte jag ta ett ridpass i dressyrsadeln, var längesen nu så det ska bli kul! Ska se om inte mamma kan knäppa lite bilder också som jag kan lägga upp sen!


RSS 2.0