Bildminne

Nästa bildminne får bli min och Karats 3e hopptävling tillsammans, det var nästan exakt ett år sedan. Kommer inte ihåg hur första klassen, 90cm gick, men andra klassen som var 1m och första gången vi fick starta i avdelning A kunde inte ha gått mycket bättre. Vi hade inte tränat alls på snäva svängar eller nått och eftersom det var våran första omhoppning tog vi det väldigt försiktigt, eller, jag försökte iallafall. Karat sprang bara fortare och fortare och otroligt nog var vi felfri. Efter målgången i omhoppningen fick jag inte stopp på honom! Tävlingen var i Kil och ni som varit där vet att utebanan är STOR, mm, full galopp ända längst nerifrån och upp till utsläppet där jag fick lägga volter för att få ner tempot på honom och tillslut kunna sakta av till trav!

Kom på 8e plats och eftersom klassen var så stor var det 8 eller 9 placerade! Superkul, sen kom nästa glädjande besked, i klassen ingick även en av deltävlingarna i Svelandsstilen, alltså stilhoppning. Kommer inte ihåg poängen, men kom delad 5a i den omgången och fick komma in och få en rosett till! Karat var mallig då kan jag tala om!


Jaa...hoppa kan han!
















Värmeslag

Satan vad varmt det har varit idag, och då menar jag inte utomhus (har förstått att det varit varmt ute också men) utan på jobbet. Jobbade nere i kundtjänst idag och där finns det verkligen noll ventilering! Det blir så dålig luft så det är inte sant, och varmt som en bastu ungefär (inte riktigt, men ni förstår vad jag menar). Höll på att bokstavligt talat smälta bort! Slutade med att vi ställde upp fläktar i varsin ände av vårat lilla områda och satte dom på full hastighet, snacka om att det var skönt att stå framför en sån ett tag! Annars kan man även göra som Frida hade gjort förra sommaren när det blev sådär olidligt varmt, öppna dörrarna på snuskylen och ställa sig så långt in man kan i den! Bra tips! Får väl testa den i sommar, för det lär ju bli dagar då det är mycket värre än idag!

-

Jobbar 9.30-19 idag så ska snart gå ner till bussen, ingen ridning idag igen...kommer aldrig komma igång Karat igen...jaja, om några veckor börjar mitt sommarschema på jobbet så då blir det lite lättare att planera ridningen...och har ingen tävling förens i slutet på juli så det är ju ingen fara med det iallafall!


Sugen att åka på nån hopptävling under sommaren! Bara ha lite roligt! Iallafall för Karats skull!

Dagen ridtur

Blev ett kort joggningspass på ridbanan idag, har har som sagt vilat mer eller mindre en hel vecka så bestämde mig för att ta ett hyfsat lugnt pass till att börja med. Tog på honom hoppsadeln och travade under lättridning hela passet, red bara frammåt i en lång och låg form för att han skulle få upp ryggen ordentligt. Tränade lite halter och ryggningar, vilket han har stora problem med. ("Det är ju jätteonödigt att stå rakt i en halt ju! Man måste faktiskt flytta ut baken och ha huvudet i vädret!") Gjorde även några bakdelsvändningar, mest för att känna på honom lite.

Efteråt tog vi en skrittur i skogen, mysigt värre! När vi gick förbi gärdet tittade Karat så längtansfullt på gräset så jag lät honom ta några tuggor, måste gå dit och låta honom äta ordentligt någon dag!




NÖJD!

Äntligen lite vila!

Som ni kanske märkt har det varit noll uppdatering här på en vecka nu, den enkla förklaringen är att jag har jobbat, samtidigt som jag varit sjuk och försökt hinna med stallet! Vi har haft såkallade forumdagar på jobbet med galet låga priser på vissa saker, typ nötfärs, kaffe...osv. Och det har varit hysteri över detta bland kunderna, galet mycket folk och alldeles för lite personal, detta har lett till att jag har fått stanna kvar på jobbet några timmar eller börjat tidigare än jag skulle och när jag väl kommit hem på kvällarna har jag varit så slut så jag har inte ens orkat starta datorn! Har haft problem med min pollenallergi under denna veckan mitt upp i allt också nämligen! Karat har i princip fått vila hela veckan för det har inte funnits tid helt enkelt...


Idag får jag äntligen vara ledig och har tagit en rejäl sovmorgon, vilket var underbart! Idag ska jag bara ta det lugnt, kolla på nån film eller nått och i eftermiddag ska jag pyssla om Karat ordentligt!

Tant Karat

Blev aldrig några bilder upplagda igår, somnade en sväng och sen orkade jag inte helt enkelt! Men nu så! Karat ser ju för rolig ut när man har släppt ut knopparna, han ser lite ut som en gammal tant med krulligt hår tycker jag!







Han verkade nöjd med att få komma ut och äta hö, dock var han lite besviken över att Heidi inte stod i hagen brevid, hon och fölis står fortfarande inne större delen av dagarna. Han har lite jobbigt med benen och orkar inte riktigt vara ute hela dagen än, men idag hade han varit ute drygt 6 timmar. Han är riktigt söt den där, busig och sprallig också! Heidi kommer få fullt upp med honom om nån månad!


Ännu en tävling avklarad

Tävling på Sörmon idag som sagt. Karat var riktigt fin på framridningen, hade en bra framåtbjudning och bra stöd i munnen. Det enda som krånglade var att han lyckades få tungan över betten 2 gånger, vet inte om det var över båda betten eller bara stången för jag hann aldrig kolla, direkt jag hade hoppat av för att försöka rätta till det så hade han redan fått tillbaka tungan i "rätt läge" eller vad man ska säga. Nån som har nått tips för att undvika att detta fortsätter hända? Provade igår att höja upp bridongbettet ett hål, men det blev lite för mycket tyckte vi, och stången blir också för högt upp om jag höjer den mer...det har nämnligen hänt en gång innan också att han får tungan över.

Väl inne på banan blev han lite för taggad, inte det att han blev piggare och springigare, men fick ett litet taktinslag i skritten, galoppinslag i ökade traven (som han ju förövrigt inte kan göra alls!) och fick inte ner honom till skritt i ena enkla bytet utan det blev småsmå travsteg en bra bit innan han fattade att det var skritt som gällde!

En positiv sak var ju iallafall att jag inte fick nått avbrott eller byte i den vänstra fövända galoppen! Han har jättejobbigt med den och har en tendens att byta såfort han tycker att det blir lite för snävt eller jobbigt. Så det var jag jättenöjd med! Fick faktiskt 7or på båda galoppserpentinerna! (Man rider 2 serpentinbågar mellan C och X med bibehållen galopp, så den andra bågen blir ju i förvänd, ur det gör man sen ett enkelt byte vid X för att sedan rida upp till C och göra samma sak åt andra hållet.)

Jag kan inte säga att jag är missnöjd, för Karat skötte sig och gjorde det han kunde, jag var inte på topp idag i min ridning heller och så är det ju ibland! Resultatet blev 60,89% och det måste jag ju faktiskt vara riktigt nöjd över med tanke på missarna!

Blev inga bilder idag, endast ute i hagen när vi hade kommit hem. Mamma filmade, men kameran är knepig så den zoomade in av sig själv igen (det gjorde den i andra klassen i Arvika också!) så man ser inte så mycket, blev bara lite småklipp som är användbara men jag har inget redigeringsprogram så det blir ingen film heller! Lägger upp nån bild jag tog i hagen senare, han är så söt med sin krulliga man!


Pluggar dressyrprogram!

Sitter och pluggar dressyrprogram, imorron är det nämligen dags för tävling igen! En Msv C:2 på Sörmons Ridklubb blir det. Hade tänkt ta en LA:4 först också, men kom fram till att det nog räcker med en klass! Varje gång jag varit iväg iår och ridit två klasser på denna nivån har jag varit helt förstörd när jag kommit hem! Trött som bara den, ont i huvudet, frusen...tror det är för att jag får koncentrera mig så mycket mer på ridningen i dessa programmen än i t.ex en LB. Huvudet orkar nog inte riktigt med! Eller så beror det på nått helt annat, vad vet jag!

Bion i torsdags var helt okej förresten. Inte lika bra som dom tidigare filmerna, men det är inte konstigt med tanke på vad bra jag tycker att dom är! Svårt att leva upp till förväntningarna jag hade! Men den var bra iallafall!

Ska bli kul att åka och tävla imorron! Ska åka dit för att ha roligt, det enda "målet" jag har är att fixa det andra kvalet till Msv B, alltså 62%. Det vore lite kul! Men förväntar mig inget, haha! Man vet aldrig vad Karat hittar på!

Bio ikväll

Nu ska jag alldeles strax åka in mot stan, ikväll blir det bio tillsammans med Martina! Vi ska se nya Pirates! Som jag har längtat!! (Mina absoluta favoritfilmer tror jag!)



Ska även in på Panduro en sväng och köpa lite pärlor och sånt. Jag har ju nyss lärt mig att göra makrame (stavning?) armband i lädertråd, så ska köpa lite grejer så att jag kan göra lite armband med olika pärlor osv!

Minnen i bilder

Nu härmar jag Linn från Team SL lite men tänkte göra en ny inläggsserie med lite minnen från nån speciell tävling, en extra rolig träning eller varför inte bara en härlig ridtur i skogen eller på gärdet?

Vi börjar med en dag för 2 år sedan när jag fortfarande hade Karat på Bergsgården, (som det förövrigt pratats om på värmlandsnytt om nån har kollat på det de senaste dagarna...tur att jag flyttade därifrån innan det blev som värst...kolla klippet HÄR så fattar ni lite mer vad jag menar, detta berörde inte mig, men mycket annat gjorde det.)
Iallafall så hade vi hopptränat denna dagen och sen gick vi ner till Klarälven för att svalka av benen lite!















Karat älskar vatten!

Fölis är här!

Igår natt (17/5) kl 03 kom Heidis föl till världen! Han är efter Sir Oldenburg och är bara såå söt! Lite extra söt är han för att han faktiskt är lite lik Karat! Han kommer nog bli en mini-Karat för han är redan en liten buse som springer runt och gör små krumsprång!

Idag var jag med när Lotta tog ut Heidi och Sir Henry, som fölet heter, på ridbanan en liten sväng för att dom skulle få röra på sig, hade självklart kameran med mig medans jag agerade barnvakt (han har redan märkt att man kan ju krypa under tråden för den är det ju ingen ström i...så jag passade så att han inte skulle smita medans Lotta mockade ur deras box).


Ser ni stjärnen? Sjukt lik Karats ju!







Världens hårigaste öron och ett sött litet skägg!



Ett litet urval av bilderna från idag


Sofie Heinered - Stilingson


Linnea Op De Weegh - Polcord


Fredrike Jensen - Mon Meilleur Rouet


Linnea - Polcord


Sanna T Gewert - Zygomatica


Sara Fritz - Ratata


Hela laget! Grattis tjejer!

Div III final

Har varit på Trossnäs hela dagen och hejat på vårat Div III lag samt fotat lite. Det var finalen för Div III idag och det var alltså på hemmaplan för våra tjejer i laget! Det gick bra för de flesta, Fredrike Jensen placerade sig som 2a individuellt på ca 70%, Linnea Op De Weegh kom 4a på 69%, sen hade vi Sara Fritz strax utanför placering på 65% och Sanna T Gewert på en väldigt spänd och taggad häst vilket resulterade i 58%, lite synd där. Detta gav en andraplats i denna omgången och vinst totalt i Div III! Dom har vunnit båda dom andra omgångerna så det var verkligen välförtjänt!

Man kan väl säga som så att det var väldigt blandad kvalite på hästarna som var där och tävlade idag, det var endel som var riktigt fina, men även många som inte var riktigt så fina så att säga.

Ska gå igenom bilderna jag tog idag nu så slänger jag upp några smakprov sen!

Roligt!

Min tränare Jenny la upp ett inlägg på facebook förut där hon skrev att hon hade fått en hälsning av Ludde (som jag tränade för i helgen) att hennes elever var mycket välridande och hade välutbildade och lösgjorda hästar! Mycket roligt att höra! Vet inte hur många av Jennys elever som var med och tränade för Ludde, men åtminstone en till förutom mig var det!

Men som sagt, superkul att höra! Man blir ju lite stolt ändå!

Nytt "Vill ha!"

Har kollat på dom förut, och förut var jag inne på Dressyrsnack, som drivs av två härliga tjejer med jättefina hästar härifrån värmland, och såg att dom hade skrivit ett inlägg om just dom. Jag pratar alltså som pannband med pärlor! Jättesnyggt tycker jag! Det är nog det som jag känner att jag "saknar" just nu. Eller ja, det vore kul att ha iallfall!

OS har snygga pärlpannband för dryga 500 spänn, men dock är dom raka...hade varit snäppet snyggare med svängda!



Fyller ju år om en månad, kanske ska passa på att önska mig ett sånt i present? Om ni läser detta mamma och pappa så har ni ju en idé till min födelsedagspresent iallafall! Vita pärlor ska det vara såklart!

Vildmarken i Forshaga

Jobbat idag, 10-15 plockat varor på livsmedelsavdelningen. Inte mitt favoritställe att vara på, har en tendens att få så ont i ryggen när jag är där, mycket tungt att lyfta osv. Bäst är det i kundtjänst så det är ju tur att det är där jag ska jobba under sommaren.

Efter 2 dagars vila för Karats del skrittade jag ut en sväng tillsammans med Martina och Sharon förut, det uppskattades av Karat som inte alls tycker om att bara stå i hagen och inte göra nånting, han blir så rastlös! Biter på allt, hoppar upp och ner på stället och är allmänt störd bara, men han är undehållande att titta på när han håller på som han gör ibland ;)

Btw så har vi en varg som stryker omkring i skogen vid stallet, senast igårkväll sågs den några hundra meter ifrån gården! Lite småläskigt eftersom Heidi ska föla när som helst...förhoppningsvis har den flyttat vidare innan fölet kommer. Och i söndags sprang det både en räv och en grävling tvärs över ridbanan tydligen, dessutom har vi under en längre tid haft ett par älgar som rört sig precis utanför hagarna och i skogen på andra sidan vägen vid stallet. Nu saknas nästan bara lodjur så har vi nog alla sveriges större djurarter där uppe i stallet, rådjur finns det ju gott om!


Karat <3 Morot

Nyss kommit hem från stallet, mockade bara idag då Karat ska få vila ett par dagar efter den hårda helgen som har varit.


Var ut till Karat i hagen och gav honom en morot, det tyckte han om! Notera den otroligt krulliga pannluggen.

Tog lite kort på Heidi också, hon ska föla vilken dag som helst så passade på att knäppa några kort på den tjocka magen! Heidis ägare Lotta tillbringar hela nätterna i stallet numera, och berättade för mig att Karat snarkar när han sover, hur sött är inte det?! Heidi och Karat är ensamma i ett stall och inatt hade Heidi stått och hummat åt Karat när han sov och försökte få kontakt med honom, hon hade väl nått viktigt att säga till honom kanske?






Film

Här är filmen från Msv C:1an, i andra klassen krånglade kameran lite så struntar i att lägga upp den, för på flera ställen är allt man ser grus, kameran bestämde sig för att zooma av sig själv och det gick tydligen inte att zooma ut igen förens kameran ville det själv ;P



Som ni ser har vi stora problem med travökningarna...

Tävling

Orkade inte skriva om tävlingen igår, faktiskt så orkade jag inte ens starta datorn. Somnade i soffan när jag kom hem från stallet och hela kvällen orkade jag inte göra annat än att kolla på tv. Kan tänka mig att Karat också var helt slut!

Msv C:1 - Red fram i lilla ridhuset, gick bra till en början, men när jag ville få upp honom i en lite högre form ville han inte alls vara med. Såfort jag tog lite i tygeln började han resa sig, sparka eller skjuta rygg. Hann inte riktigt reda ut det innan det var min tur så när jag red programmet vågade jag inte ta så mycket i tyglarna utan han fick gå lite som han ville, bara han gick frammåt liksom. Ändå såg det inte så tokigt ut. Fick till de enkla bytena rätt bra, fick 7a på det ena av dom. Ryggningen blev helt misslyckad men det har han aldrig varit riktigt bra på så...slutade med att jag fick ihop drygt 62%  och kom 2 utanför placering! 62% betyder ju även att jag har ett kval till Msv B klart (inte för att det är dags att starta det än på väldigt länge, men ändå kul att veta att man kvalat till det!).

Msv C:2 - Valde att rida fram ute nu istället, inte lika trångt där. Red inte fram länge, ca 30 min och då skrittade jag honom på långa tyglar väldigt mycket. Han var såå trött nu, orkade knappt äta hö när han stod i transporten mellan klasserna! Så jag travade bara igång honom under lättridning och lät honom galoppera ganska fritt. Kortade bara ihop honom lite i galoppen en stund för att känna att han var med. Inne på banan piggnade han till lite och det kändes som att jag hade lite mer tryck i honom i denna klassen, mycket tack vare att jag nu faktiskt kunde fånga upp honom lite med tyglarna. Fick en fin bakdelsvändning till höger, 7a, sämre till vänster, som vanligt. Fick ett byte i förvända och lite mer småmissar. Men var riktigt nöjd ändå när jag var klar. 61,5% blev det och även här 2 utanför placering!

Att komma över 60% i båda klasserna tycker jag är riktigt bra gjort med tanke på att Karat var jättetrött och säkert hade lite träningsverk.







Mamma filmade också så ska se om jag kan fixa till den och lägga upp här, håll utkik under dagen!


Allt fixat och klart

Nyss kommit hem från stallet, var uppe och badade Karat och gjorde knoppar i manen på honom. Allt utom sadeln är smörjt och nu återstår bara att lära sig Msv C:2 programmet! C:1an kan jag ju sen förra tävlingen. Och precis som då är jag ute i god tid med att lära mig programmet! Konstigt att jag inte glömmer vägen när jag lär mig programmet kvällen innan och typ aldrig rider igenom det innan! Tror inte jag ridit igenom nått program innan tävling på flera år!

Det enda jag vill imorron är att få till en bra känsla och komma runt utan större missar. Vet att jag inte har några större chanser på placering men jag åker dit för att göra det bästa jag kan göra och så får vi se vad det räcker till! Som Sofia Genne från TeamSL säger: "Är man inte bäst kan man iallafall vara snyggast!" Det är det vi får satsa på nu istället ;)

Luddeträning dag 2

Dagens träning gick ännu bättre än igår! Vi testade på galoppbyten, vilket vi aldrig gjort förut. Det enda som kommer i närheten är när man "byter" galopp över hinder, men det är ju inte alls samma sak.
Red på en åttvolt och bröt först av till trav i 1-2 steg innan den nya galoppfattningen. Efter att ha gjort det några gånger i varje varv tyckte Ludde att vi skulle testa att göra ett ordentligt byte, Karat fattade ganska snabbt vad det var han skulle göra och redan första gången bytte han faktiskt galopp, dock väldigt ojämnt och med travande bakben! Men vi fortsatte på samma sätt, utan att göra nått annorlunda och efter bara några försök till kom det ett helt rent byte! Vilken känsla det var, han bara höjde sig framför mig och gjorde ett jättefint runt byte! Ludde sa att det kommer han att lära sig snabbt, och det tror jag också! Dock ska vi vara lite försiktiga och inte träna det för mycket nu under tävlingssäsongen, ifall det förstör i den förvända för oss, men det var både kul och nyttigt att testa på!
Sen tränade vi även mycket på galoppfattningar på volten, och varje gång jag skulle fatta galopp bytte jag galopp så vi fattade t.ex först vänstergalopp - trav några steg - högergalopp - trav - vänster...osv. Fast vi var kvar i samma varv hela tiden om ni fattar? Detta är ju en jättebra övning där man förbereder lite för byten, och gör att hästen blir väldigt uppmärksam på skänkeln. Karat blev lite förvirrad först när jag höll på att byta galopp hela tiden, men bara han fattade vad jag ville lugnade han sig. Han stressar så lätt upp sig när han inte förstår riktigt eller tror att han gjort fel.
Tränade även på lite skrittpiruetter, vårat återkommande problem! Fick lite användbara tips och vi gjorde en bra övning som gjorde att vi fick till den åt vänster tillslut.
Något som var väldigt roligt att höra var att Ludde flera gånger sa att jag hade en sån bra känsla för det jag gjorde, att jag var reaktionssnabb och hade ganska bra timing. Sen sa hon även att trots att Karat är lite begränsad i gången så kan vi ändå ta oss upp i Msv B och kanske ännu lite högre, bara för att han är så lyhörd, lättlärd och snabb. Han har så lätt för alla rörelserna, och takten i traven hittade vi riktigt bra idag så den går ju att förbättra en hel del! Gissa om jag är taggad för att träna vidare och bli ännu bättre nu?!

Luddeträning Dag 1

Idag tränade jag alltså för Louise Crafoord-Hofmann, kolla HÄR om ni vill veta mer om henne! När vi först kom till Lillerud fick ju Karat syn på ett föl som stod ute i hagen bredvid ridhuset, och Karat fullkomligt ääälskar föl! Det gick knappt att få stopp på honom för han hade verkligen bestämt sig för att han skulle fram och hälsa! Efter mycket om och men fick vi iallafall på honom grejerna och jag satt upp och gick in i ridhuset. Där blev han helt galen, började skrika, takta, piaffera, hoppa rakt upp i luften och var allmänt hingstig helt enkelt. (Klapphingst? Inte första gången vi funderat på det...)

Bara jag kom igång och travade honom lite gick det bättre, var liksom ingen ide att försöka skritta fram utan började trava på en gång för att lugna ner honom, sen efter det fick han skritta igen istället och då var han betydligt lugnare. Träningarna hade blivit lite sena så det blev en lång framridning! Skulle ha ridit 15.20 men kom inte igång förens typ 16! Dock skrittade jag honom mest under den tiden för att han inte skulle bli för trött.

Själva träningen gick bra, vi började med att variera takten i både trav och galopp. Ludde berättade att många elitryttare jobbar mycket med att kunna variera takten på hästarna, kan man det så spelar det inte så stor roll att hästen inte har världens flashigaste steg (sålänge man inte så rida de allra högsta klasserna då). Utan man kommer långt med att visa att man kan kontrollera hästens takt. Vi gjorde som så att först hittar man ett grundläge , där som hästen normalt sett går, sen snabbar man på takten så att den blir som att hästen vore en liten shettis (detta genom att samla massa energi i bakbenen som man inte släpper fram), sen länger man tillbaks till "vanlig" trav igen osv. 6 steg vanlig och 6 steg kort red vi idag. Samma i galopp, fast där red vi 6 språng vanlig och 4 korta. Karat tyckte att det var lite jobbigt, men oj så fin han blev! Ludde blev förvånad över att han kunde lyfta så på benen som han gjorde ett tag, han har ju trots allt ingen särskilt bra trav! Men genom att rida såhär kunde jag förbättra den, och den har blivit bättre senaste året så bara han blir starkare så kommer det nog komma fram en lite bättre trav även i honom. Han har det ju i sig, det sa Ludde också att man kunde se.

Sen fortsatte vi med lite enkla byten, det viktigaste där är att jag måste kunna samla ihop honom såpass mycket att han verkligen skrittar på en gång samt att han inte dyker i formen så som han har en tendens till att göra, vi trände även på att göra enkla bytena på det sättet som det är i Msv C:2, att man lägger 2 serpentinbågar på halva ridbanan och gör bytet från förvänd vid X, det var svårt kan jag säga! Karat rinner ju gärna iväg lite i förvända och det blir ju ganska snäva svängar och så ska man hinna samla upp och göra ett enkelt byte mitt i allt! Får se hur det går på söndag...haha! Nej, vi åker dit och tränar så får det gå som det går!

Red öppna, 10m volt, sluta på långsidorna precis som det är i Msv C:1 också, det gick fint, han tappar ut högerbogen i volten till vänster som jag får passa annars gjorde han dom helt okej! Just högerbogen är nått vi verkligen behöver träna på, han skjuter gärna ut den samtidigt som han slänger in baken lite...får jobba med rakriktningen där!


Får bli en gammal bild idag, blir inga bra bilder inne i ridhuset så mamma försökte inte ens ta några. Skulle ha filmat imorron men hittade inte laddningskabeln till kameran...ska se om hon kan försöka testa filmfunktionen på systemkameran men vet inte riktigt hur den funkar! Får försöka leta rätt på sladden till filmkameran imorron så att hon kan filma tävlingen på söndag!




Busy!

Nu har jag inte uppdaterat på några dagar, men jag har helt enkelt inte hunnit! Har jobbat massvis och så har jag varit in till universitetet och pluggat, drog inte med mig datorn för då vet jag att jag bara kommer sitta med den istället för det jag ska göra!

I måndags tränade vi dressyr för Jenny, gick ganska jättedåligt! Eller ja, Karat hade en av hans sura dagar och ville inte vara med alls! Såfort jag krävde något av honom började han sparka och stegra. Så hela träningen gick åt till att driva igenom det vi ville, och såfort han gjorde minsta lilla protest la jag en volt för att han inte skulle hinna börja krångla igen. Lägger man en liten volt eller bara vänder åt nått håll får hästen nämligen ingen kraft att just stegra eller bocka. Det hela slutade med att vi började provocera honom lite bara för att han skulle märka att det inte är nån ide att protestera. Tänkte lite piaff i traven, alltså extrem samling (såklart superjobbigt för Karat) men han accepterade tillslut att jag faktiskt kunde både driva framåt och hålla igen samtidigt. Känns ändå som att det var väldigt nyttigt för både Karat och mig, han fick lära sig att det faktiskt är jag som bestämmer och att det inte är någon ide att bråka, jag fick lära mig hur jag ska göra när han bråkar. Förut har jag ofta tappat tålamodet och börjat bråka tillbaka, men nu vet jag att jag måste hålla mig lugn och bara vara konsekvent. Fortsätta att driva igenom det jag försöker göra tills han accepterar det och gör det han ska.

Imorron och på lördag är det dags för Luddeträning med Team Värmland! Eftersom jag är med i utvecklingsgruppen ska jag egentligen bara rida 40 min tillsammans med nån mer, men det var några från spetsgruppen som inte kunde så jag får rida ensam i 40 min båda dagarna! Superkul! Blir bra uppladdning inför på söndag då det är tävling i Arvika, Msv C:1 och Msv C:2! Stackars Karat kommer vara helt slut efter denna helgen! Han får nog vila några dagar i början på nästa vecka!

RSS 2.0