GBG Horse Show

Nu är det snart dags att åka ner mot Göteborg!! Ska bli hur kul som helst! Har en lång lista med saker som jag ska kolla efter på mässan,

- Brunt hoppträns
- Bruna stigläder till nya sadeln
- Brun sadelgjord, eventuellt med magplatta
- Transportskydd
- Dressyrschabrak, helt ett Schockemöhle
- Ett nytt bling bling pannband
- Skärp med swarowskistenar
- Nya sporrar
- En snygg väst att ha när jag tränar osv

Kommer såklart inte köpa ALLT, men jag skulle ju gärna vilja göra det, men det har jag inte pengar till tror jag. Sen kommer jag säkert köpa nått som jag inte tänkt att jag skulle göra, kanske nån tröja, nått fleecetäcke eller så, men ja. Vi får se vad jag kommer hem med! En sak är iallafall säker, och det är att jag är galet shoppingsugen! (Kommer inte sluta bra för min plånbok detta....)


Detta schabraket vore inga fel! Synd bara att Karat inte passar så överdrivet bra i grått...men det finns ju i andra färger också! Tycker dock att matchningen grått och oranget är sjukt läckert!


Just det!

Glömde skriva en sak imorse när jag skrev om hoppträningen. Vi bad Eva titta på nya sadel och se vad hon tyckte om hur den låg och så. Den är ju lite tight fram men det är ju bara att värma om bommen och ta ut den en storlek om ett tag ifall det skulle behövas. Men iallafall, det jag skulle skriva var att hon tyckte att jag red mycket bättre i den! Att jag kunde slappna av mer i knäna och bli mer följsam, själv känner jag ju även att jag sitter stadigare när Karat gör sina bussprång och protestsparkar, och det är klart att om jag kan slappna av på ett annat sätt i sadeln så blir jag ju smidigare och kan följa med lättare än om jag sitter och spänner mig lite för att sadel hamnar på sned hela tiden som den gamla lätt gjorde!

Så, det var det jag ville berätta för er :)

Hoppträningen

Var ju på hoppträning igår för första gången på 2, nej jag tror tillochmed att det har gått 3 månader! Längesen var det iallafall. Karat var pigg, hade ganska mycket markarbete över bommar först så han lugnade ner sig lite efter ett tag med såfort vi skulle börja hoppa så var han igång igen. Travhoppade först en grind med travbom framför, vilket jag vet sen innan att det inte går med Karat. Han vet helt enkelt inte hur han ska göra haha! En gång blev han så förvirrad att han började stanna på hindret vi skulle travhoppa! Men igår gick det bättre, han kunde trava ända fram till bommen iallafall...

Sen tog vi samma hinder i galopp några gånger, hoppade ca 1m vilket jag är ganska förvånad över att vi klarade så bra...eller mest att jag klarade det så bra! För er som inte känner mig så är jag ganksa (välldigt) feg när det gäller lite högre hinder. Och att jag hoppar 1m utan att det känns läskigt när jag inte hoppat på typ 3 månader är faktiskt riktigt bra gjort av mig.

Hoppade även lite vattenmatta (som han förövrigt vägrade gå i närheten av när vi red fram, men bara vi började hoppa så tog han världens fart mot den och flög så fint över så!), mur och en till grind som han attackerade som bara den...fick inte stopp på honom efteråt, tog ett helt varv innan jag kunde sakta av!



Både Karat och jag tyckte iallafall att det var skitkul att komma igång med hoppningen igen!
Men nu måste jag skynda mig ner till bussen, ska åka in och jobba några timmar!

Längtar!

På lördag bär det iväg mot Göteborg tillsammans med Martina, Gunilla, Lotta och mamma! Dags för årets stora hästfest Göteborg Horse Show! Ska bli så jäkla kul! Vi har biljetter till lördagskvällen då både hoppklassen Göteborg Trophy och Grand Prix Kür dressyren går! Och min favorit Parzival är med i startfältet i dressyren!

Innan detta börjar ska vi hinna med att gå på mässan. Även om det inte är så mycket jag behöver just nu, bara typ bruna stigläder och brun sadelgjord till nya sadel, eventuellt även ett brunt träns, så känner jag på mig att jag kommer spendera en hel del pengar! Men hallå, det är bara GHS en gång om året! Klart att man måste få shoppa loss ordentligt!

Vi har även bokat hotell så vi blir kvar till söndagen, känns inte så kul att sätta sig i en bil och köra i flera timmar på natten. Dressyren skulle sluta typ 23. Men det blir ju lite mysigt att sova på hotell och lyxa till det lite! Sen så bor vi typ vid Nordstan så har man några pengar kvar så kan man ju ta en tur där också innan vi beger oss hemmåt igen!


Adelinde Cornelissen - Parzival
fin <3

Hjälp

Nu har jag inte skrivit nått på ett tag igen, vill skriva, men vet inte vad jag ska skriva om!? Just nu känns mitt liv helt händelselöst...jobbar några dagar, åker till stallet, sover eller bara sitter hemma och inte gör nån nytta alls. Känns som att det inte är så kul att varken skriva eller läsa om. Förhoppningsvis blir det bättre snart när jag börjar träna ordentligt igen och när tävlingssäsongen drar igång för mig.

På tal om träning så ska jag på hoppträning på Rudsskogen imorron, inte hoppat på sisådär 2 månader! Ska bli intressant att se hur det går...haha!


Idag

Mamma tog även lite kort på mig och Karat idag, när vi testade sadeln jag skrev om i ett tidigare inlägg!






Söt!


5e Februari

Här kommer lite "gamla" bilder från förra veckan när jag och Martina var ute på gärdet och red. Mamma höll i kameran!

















Ny hoppsadel

Det har ju hänt en hel del med Karat sen vi köpte honom för ca 3 år sen och det har nu gjort att hoppsadeln vi köpte till honom då inte alls ligger som den ska längre. Kände redan i höstas att det kändes som att sadeln var väldigt vinglig och att det var lätt att hamna snett i den, egentligen var det ju då sadeln som hamnade snett på Karat. För några dagar sen lade vi på sadeln för att kolla ordentligt och jovisst, den ligger jättedåligt! Konstigt att inte Karat har reagerat på det...

Så nu är vi på jakt efter en ny hoppsadel alltså. Har lånat hem en begagnad Prestige Michel Robert och testat på honom, den ligger riktigt bra, eventuellt lite trång fram, men Prestige sadlarna går ju att värma om bommen på och ta ut en storlek om det skulle vara så! Mycket praktiskt eftersom man då kanske inte behöver byta sadel helt och hållet om en häst skulle bredda sig och muskla på sig.



Var lite tveksam till att ha en brun sadel först, men när vi la på den på Karat såg det riktigt bra ut! Färgen är lite mörkare än på denna bilden men jag tror det är för att den är använd, den har denna färgen under kåporna.

Så, dags att leta ett nytt träns igen också då kanske? För man kan ju INTE ha svart träns och brun sadel...fy! Haha nejdå, det funkar sålänge, men eftersom jag ändå är sugen på ett nytt hoppträns så är det ju lika bra att köpa ett brunt då om det nu blir denna sadeln!


Dålig!

Nu har jag varit sämst på att skriva igen...har bara inte haft nått att skriva om. Eller egentligen så har jag väl haft det men ändå har jag inte skrivit...jaja, jag har väl helt enkelt inte haft nån lust.

Iallafall, träningen i kundtjänst går bra! Det är mycket att komma ihåg och det blir lätt rörigt i huvudet när det är stressigt eller när man är lite trött. Men jag tycker ändå att jag har skött mig bra, inte ställt till med allt för stora problem än sålänge!

Dagen

Jag och Martina ska börja jobba extra även i kundtjänst på jobbet! Och idag var första genomgången eller vad man ska säga. Fick massa information och stod nere i kundtjänst och tittade lite hur dom gjorde med alla spel osv. Imorron ska vi vara där hela dagen och även lära oss om just alla spel, lotto och sånt. Det är mycket nytt och man kommer nog känna sig helt lost i början! Men man lär sig nog ganska fort, hoppas jag iallafall!

Det som är skönt är ju att vi kommer få fler jobbtider! Och det gillas ju alltid såklart!


RSS 2.0