Busy!

Nu har jag inte uppdaterat på några dagar, men jag har helt enkelt inte hunnit! Har jobbat massvis och så har jag varit in till universitetet och pluggat, drog inte med mig datorn för då vet jag att jag bara kommer sitta med den istället för det jag ska göra!

I måndags tränade vi dressyr för Jenny, gick ganska jättedåligt! Eller ja, Karat hade en av hans sura dagar och ville inte vara med alls! Såfort jag krävde något av honom började han sparka och stegra. Så hela träningen gick åt till att driva igenom det vi ville, och såfort han gjorde minsta lilla protest la jag en volt för att han inte skulle hinna börja krångla igen. Lägger man en liten volt eller bara vänder åt nått håll får hästen nämligen ingen kraft att just stegra eller bocka. Det hela slutade med att vi började provocera honom lite bara för att han skulle märka att det inte är nån ide att protestera. Tänkte lite piaff i traven, alltså extrem samling (såklart superjobbigt för Karat) men han accepterade tillslut att jag faktiskt kunde både driva framåt och hålla igen samtidigt. Känns ändå som att det var väldigt nyttigt för både Karat och mig, han fick lära sig att det faktiskt är jag som bestämmer och att det inte är någon ide att bråka, jag fick lära mig hur jag ska göra när han bråkar. Förut har jag ofta tappat tålamodet och börjat bråka tillbaka, men nu vet jag att jag måste hålla mig lugn och bara vara konsekvent. Fortsätta att driva igenom det jag försöker göra tills han accepterar det och gör det han ska.

Imorron och på lördag är det dags för Luddeträning med Team Värmland! Eftersom jag är med i utvecklingsgruppen ska jag egentligen bara rida 40 min tillsammans med nån mer, men det var några från spetsgruppen som inte kunde så jag får rida ensam i 40 min båda dagarna! Superkul! Blir bra uppladdning inför på söndag då det är tävling i Arvika, Msv C:1 och Msv C:2! Stackars Karat kommer vara helt slut efter denna helgen! Han får nog vila några dagar i början på nästa vecka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0