Ännu en tävling avklarad

Tävling på Sörmon idag som sagt. Karat var riktigt fin på framridningen, hade en bra framåtbjudning och bra stöd i munnen. Det enda som krånglade var att han lyckades få tungan över betten 2 gånger, vet inte om det var över båda betten eller bara stången för jag hann aldrig kolla, direkt jag hade hoppat av för att försöka rätta till det så hade han redan fått tillbaka tungan i "rätt läge" eller vad man ska säga. Nån som har nått tips för att undvika att detta fortsätter hända? Provade igår att höja upp bridongbettet ett hål, men det blev lite för mycket tyckte vi, och stången blir också för högt upp om jag höjer den mer...det har nämnligen hänt en gång innan också att han får tungan över.

Väl inne på banan blev han lite för taggad, inte det att han blev piggare och springigare, men fick ett litet taktinslag i skritten, galoppinslag i ökade traven (som han ju förövrigt inte kan göra alls!) och fick inte ner honom till skritt i ena enkla bytet utan det blev småsmå travsteg en bra bit innan han fattade att det var skritt som gällde!

En positiv sak var ju iallafall att jag inte fick nått avbrott eller byte i den vänstra fövända galoppen! Han har jättejobbigt med den och har en tendens att byta såfort han tycker att det blir lite för snävt eller jobbigt. Så det var jag jättenöjd med! Fick faktiskt 7or på båda galoppserpentinerna! (Man rider 2 serpentinbågar mellan C och X med bibehållen galopp, så den andra bågen blir ju i förvänd, ur det gör man sen ett enkelt byte vid X för att sedan rida upp till C och göra samma sak åt andra hållet.)

Jag kan inte säga att jag är missnöjd, för Karat skötte sig och gjorde det han kunde, jag var inte på topp idag i min ridning heller och så är det ju ibland! Resultatet blev 60,89% och det måste jag ju faktiskt vara riktigt nöjd över med tanke på missarna!

Blev inga bilder idag, endast ute i hagen när vi hade kommit hem. Mamma filmade, men kameran är knepig så den zoomade in av sig själv igen (det gjorde den i andra klassen i Arvika också!) så man ser inte så mycket, blev bara lite småklipp som är användbara men jag har inget redigeringsprogram så det blir ingen film heller! Lägger upp nån bild jag tog i hagen senare, han är så söt med sin krulliga man!


Kommentarer
Postat av: Maria Johansson

Sv: Vad kul! Då får vi skriva fler sådana inlägg =) Vi behöver bara lite tips på vad vi ska skriva om! Jag tror att jag eventuellt såg dig idag men är inte riktigt säker! Jag var och vandrade bakom ridhuset och fyllde på hinkar, då skulle du precis in. Men jag visste ju såklart inte att det var du utan hörde det först när speakern började prata! =) /Maria

2011-05-22 @ 19:37:47
URL: http://dressyrsnack.wordpress.com/
Postat av: Maria Johansson

Hmm svårt det där, men du får prova dig fram med bett och stång i olika lägen kanske? Om du lättar lite i handen, lägger han rätt tungan då?

2011-05-22 @ 19:39:00
URL: http://dressyrsnack.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0