Luddeträning Dag 1

Idag tränade jag alltså för Louise Crafoord-Hofmann, kolla HÄR om ni vill veta mer om henne! När vi först kom till Lillerud fick ju Karat syn på ett föl som stod ute i hagen bredvid ridhuset, och Karat fullkomligt ääälskar föl! Det gick knappt att få stopp på honom för han hade verkligen bestämt sig för att han skulle fram och hälsa! Efter mycket om och men fick vi iallafall på honom grejerna och jag satt upp och gick in i ridhuset. Där blev han helt galen, började skrika, takta, piaffera, hoppa rakt upp i luften och var allmänt hingstig helt enkelt. (Klapphingst? Inte första gången vi funderat på det...)

Bara jag kom igång och travade honom lite gick det bättre, var liksom ingen ide att försöka skritta fram utan började trava på en gång för att lugna ner honom, sen efter det fick han skritta igen istället och då var han betydligt lugnare. Träningarna hade blivit lite sena så det blev en lång framridning! Skulle ha ridit 15.20 men kom inte igång förens typ 16! Dock skrittade jag honom mest under den tiden för att han inte skulle bli för trött.

Själva träningen gick bra, vi började med att variera takten i både trav och galopp. Ludde berättade att många elitryttare jobbar mycket med att kunna variera takten på hästarna, kan man det så spelar det inte så stor roll att hästen inte har världens flashigaste steg (sålänge man inte så rida de allra högsta klasserna då). Utan man kommer långt med att visa att man kan kontrollera hästens takt. Vi gjorde som så att först hittar man ett grundläge , där som hästen normalt sett går, sen snabbar man på takten så att den blir som att hästen vore en liten shettis (detta genom att samla massa energi i bakbenen som man inte släpper fram), sen länger man tillbaks till "vanlig" trav igen osv. 6 steg vanlig och 6 steg kort red vi idag. Samma i galopp, fast där red vi 6 språng vanlig och 4 korta. Karat tyckte att det var lite jobbigt, men oj så fin han blev! Ludde blev förvånad över att han kunde lyfta så på benen som han gjorde ett tag, han har ju trots allt ingen särskilt bra trav! Men genom att rida såhär kunde jag förbättra den, och den har blivit bättre senaste året så bara han blir starkare så kommer det nog komma fram en lite bättre trav även i honom. Han har det ju i sig, det sa Ludde också att man kunde se.

Sen fortsatte vi med lite enkla byten, det viktigaste där är att jag måste kunna samla ihop honom såpass mycket att han verkligen skrittar på en gång samt att han inte dyker i formen så som han har en tendens till att göra, vi trände även på att göra enkla bytena på det sättet som det är i Msv C:2, att man lägger 2 serpentinbågar på halva ridbanan och gör bytet från förvänd vid X, det var svårt kan jag säga! Karat rinner ju gärna iväg lite i förvända och det blir ju ganska snäva svängar och så ska man hinna samla upp och göra ett enkelt byte mitt i allt! Får se hur det går på söndag...haha! Nej, vi åker dit och tränar så får det gå som det går!

Red öppna, 10m volt, sluta på långsidorna precis som det är i Msv C:1 också, det gick fint, han tappar ut högerbogen i volten till vänster som jag får passa annars gjorde han dom helt okej! Just högerbogen är nått vi verkligen behöver träna på, han skjuter gärna ut den samtidigt som han slänger in baken lite...får jobba med rakriktningen där!


Får bli en gammal bild idag, blir inga bra bilder inne i ridhuset så mamma försökte inte ens ta några. Skulle ha filmat imorron men hittade inte laddningskabeln till kameran...ska se om hon kan försöka testa filmfunktionen på systemkameran men vet inte riktigt hur den funkar! Får försöka leta rätt på sladden till filmkameran imorron så att hon kan filma tävlingen på söndag!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0