Luddeträning dag 2

Dagens träning gick ännu bättre än igår! Vi testade på galoppbyten, vilket vi aldrig gjort förut. Det enda som kommer i närheten är när man "byter" galopp över hinder, men det är ju inte alls samma sak.
Red på en åttvolt och bröt först av till trav i 1-2 steg innan den nya galoppfattningen. Efter att ha gjort det några gånger i varje varv tyckte Ludde att vi skulle testa att göra ett ordentligt byte, Karat fattade ganska snabbt vad det var han skulle göra och redan första gången bytte han faktiskt galopp, dock väldigt ojämnt och med travande bakben! Men vi fortsatte på samma sätt, utan att göra nått annorlunda och efter bara några försök till kom det ett helt rent byte! Vilken känsla det var, han bara höjde sig framför mig och gjorde ett jättefint runt byte! Ludde sa att det kommer han att lära sig snabbt, och det tror jag också! Dock ska vi vara lite försiktiga och inte träna det för mycket nu under tävlingssäsongen, ifall det förstör i den förvända för oss, men det var både kul och nyttigt att testa på!
Sen tränade vi även mycket på galoppfattningar på volten, och varje gång jag skulle fatta galopp bytte jag galopp så vi fattade t.ex först vänstergalopp - trav några steg - högergalopp - trav - vänster...osv. Fast vi var kvar i samma varv hela tiden om ni fattar? Detta är ju en jättebra övning där man förbereder lite för byten, och gör att hästen blir väldigt uppmärksam på skänkeln. Karat blev lite förvirrad först när jag höll på att byta galopp hela tiden, men bara han fattade vad jag ville lugnade han sig. Han stressar så lätt upp sig när han inte förstår riktigt eller tror att han gjort fel.
Tränade även på lite skrittpiruetter, vårat återkommande problem! Fick lite användbara tips och vi gjorde en bra övning som gjorde att vi fick till den åt vänster tillslut.
Något som var väldigt roligt att höra var att Ludde flera gånger sa att jag hade en sån bra känsla för det jag gjorde, att jag var reaktionssnabb och hade ganska bra timing. Sen sa hon även att trots att Karat är lite begränsad i gången så kan vi ändå ta oss upp i Msv B och kanske ännu lite högre, bara för att han är så lyhörd, lättlärd och snabb. Han har så lätt för alla rörelserna, och takten i traven hittade vi riktigt bra idag så den går ju att förbättra en hel del! Gissa om jag är taggad för att träna vidare och bli ännu bättre nu?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0