Tävlingen

Orkade aldrig ens starta datorn när jag kom hem igår, är ju fortfarande lite sjuk så tävlingen tog nästan död på mig kändes det som haha.

Iallafall, blev lite stressigt till första klassen. Vi hade utsläppet på morgonen och ena hästen rymde när jag skulle släppa henne i hagen...så jag och mamma fick jaga henne ett bra tag innan vi fick tag på henne. Detta gjorde att hela våran tidsplanering sprack, och jag som lätt stressar upp mig och inte hanterar stress särskilt bra fick lite smått panik. Men vi kom fram i hyfsad tid tillslut och jag fick rida fram i 40 min som var tänkt iallafall, tur det. Skulle dock ha behövt lite längre framridning då Karat var superpigg!

Väl inne på banan var han lite ostadig och med tanke på vad pigg han var vågade jag inte sätta nått tryck i honom, då hade vi bara fått en massa missar. Så känslan var inte helt bra, men kom runt utan större missöden, ett travinslag i galoppen då Karat trodde vi skulle stanna eller nått, men det var inte så farligt. Missade även lite i det andra enkla bytet, där Karat var stensäker på att vi skulle åt vänster efteråt, men vi skulle ju åt höger, fick ta i allt vad jag hade för att få honom att svänga åt rätt håll haha! Fick två 8:or av domaren faktiskt! En på galoppfattningen från skritt på långsidan och en på det första enkla bytet! Det var jätteroligt! Våra första 8or i det programmet!! Fick även 7or genom nästan hela galoppprogrammet så det var också väldigt roligt!

Dommarens kommentar i denna klass var:
"Trevligt ridet, saknar stundtals bärighet, våga forma lite till på böjd linje, nyansera en aning till. Lycka till!"

Resultatet blev 64,26%, vilket är den högsta procenten vi fått i Msv C:1!

I nästa klass, Msv C:2 var känslan betydligt bättre! Hade mer tryck och jag vågade satsa lite mer, skolorna blev inte jättebra så det drog ner lite på poängen, han blev även lite låg i formen i galoppen då han började bli trött (och jag med för den delen).

Dommarens kommentar:
"Lydigt och prydligt!"

Och resultatet blev här 60,67% och med det kom jag 2 utanför placering i klassen! Jag är riktigt nöjd med denna dagen, glad över att ha ridit på över 60% i båda klasserna när vi vet att han egentligen inte är 100% klar för denna svårighetsgrad!

Nu måste jag skynda mig ner till bussen! Föreläsning idag 13.15-17....jippi! Ska ladda upp lite bilder från igår när jag kommer hem ikväll, hinner inte det nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0