Fälttävlan i Åkerbo

Vi var ju alltså i Åkerbo, utanför Linköping, på fälttävlan denna helgen. Resan ner på lördagen var sjukt dryg, dessutom var gpsen inställd på fel andress så det blev en omväg på dryga timmen...men tillslut kom vi fram iallfall och installerade Karat i sin box. Sen bort till stället vi skulle bo på, ett Bed & Breakfast som hette Klefstad Gård, ganska mysigt.

På söndagen sen var det dags för tävling, Linnea och Karat red dressyren vid 10.15 eller nått sånt. Såg riktigt bra ut, det var på gräs mitt ute på ett stort fält så Karat blev såklart väldigt pigg, men i detta fallet var det bara bra för han fick en väldigt naturlig framåtbjudning utan att bli för springig som han kan bli ibland. Både jag och mamma tyckte det såg jättebra ut, minst lika bra som på Trossnäs för en månad sen, men det tyckte INTE domaren...antagligen såg hon bara att han inte har sån bra gång och fastnade i det. Dom fick 57,8 straffpoäng vilket motsvarar 61,5%, dom var faktiskt värda mer tycker jag...Först trodde vi att hon bara dömde väldigt hårt och var snål med poäng till alla, men sen såg man att några hade fått typ 43-45 straff, vilket är dryga 70% och då undrar man ju vad det var för hästar som var sååååååå underbara att dom kunde få så höga poäng när Karat inte gjorde en enda miss och gick i en bra form hela tiden? Jaja, så är det i dressyren ibland.

Hur som helst, hoppningen gick superbra, han kom lite när på en oxer men var ändå inte i närheten av att riva. Han hoppade riktigt bra!

Efter det blev det några timmars vila i boxen äntligen dags för lite mat för oss! Fanns några företag där och sålde hästgrejer så vi kollade lite på det (hittade ett suuuupersnyggt lila schabrak som jag nog ska beställa!) och gick terrängbanan. Den var ganska lätt, bra bana att debutera på eller som för Karats del, vara första banan utanför hemmabanan. Lite förfallet, skulle kunna bli en jättefin bana om dom röjde upp lite på vissa ställen. Dom hade t.ex byggt upp en hel indianby med tält och allt. Det var inhängnat med staket så man skulle hoppa in i den och sen ut. Dock var det meterhögt gräs runt om ridstigen så man såg inte så mycket av dekorationerna vilket var synd. Men i det stora hela en rätt fin bana. Satt och kollade på 1m klassen som gick först i terrängen. Var 3 st ifrån Trossnäs med o klassen och det gick riktigt bra för alla!

Sedan var det dags för 90 klassen, Karat var taggad! Men fruktansvärt fin var han! Man såg i princip hela banan från där vi stod och kollade och han var klockren på varenda hinder typ! Kom lite nära på nått och tittade till lite på en grav men hoppade ändå. Dom hade ett jämnt och bra tempo och allt bara flöt på! Dom kom i mål med 0 fel, både på hinder och tid! Sjukt bra gjort av både Karat och Linnea! Var ju liksom första gången Karat ens sätter en fot på en annan terrängbana än hemma på Trossnäs!

Det enda som var lite tråkigt var att dom slutade på 13e plats, när det var 12 placerade...från början var det 13, men helt plötsligt ändrade dom till 12? Konstigt....men det är ju småsaker, det viktiga var att terrängen gick bra och det gjorde den ju verkligen!

Ska lägga upp bilder lite senare, har VÄLDIGT många!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0